x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incendiu la Spitalul Sfânta Maria din Bucureşti

Incendiu la Spitalul Sfânta Maria din Bucureşti

18 Mai 2009   •   00:00

Un incendiu a izbucnit astăzi la Spitalul Sfânta Maria din Capitală. Din primele informaţii se pare că incendiul a fost localizat între etajele patru şi cinci, la secţiile de reanimare şi chirurgie, potrivit antena3.ro. După o jumătate de oră, pompierii au reuşit să stingă focul. Nicio persoană nu a fost rănită.





Potrivit profesorului Dorin Sarafoleanu, fost şef al clinicii ORL Sf. Maria, pacienţii au fost evacuaţi şi se află în curtea spitalului. La faţa locului s-au deplasat aproximativ 12 echipaje de pompieri, de la descarcerare şi ambulanţe.

UPDATE

Pompierii au stins în aproximativ o oră incendiul de la Spitalul "Sfânta Maria", nicio persoană nefiind rănită, iar din primele cercetări rezultă că focul a izbucnit la etajul patru al unităţii sanitare, în corpul care se renovează, de la un aparat de sudură. Potrivit pompierilor, incendiul, izbucnit în jurul orei 13.45, a fost stins după mai puţin de o oră.

Şeful Secţiei ORL a Spitalului "Sfânta Maria", Codruţ Sarafoleanu, a declarat că incendiul ar fi izbucnit la etajul patru, în corpul care se renovează, de la un aparat de sudură.

Fumul dens a ajuns la blocul operator, astfel că a fost necesară evacuarea pacienţilor, a mai spus Sarafoleanu.

La faţa locului au intervenit mai multe echipaje de pompieri, în zonă fiind trimise şi opt maşini ale SMURD, cu toate dotările, inclusiv cu spitalul de campanie.

Potrivit pompierilor, focul a fost violent şi a produs foarte mult fum, în special pe casa scării. În timpul intervenţiei, pompierii au evacuat etajul patru al spitalului şi au urcat cu două autoscări pe două laturi ale clădirii.

Medicul Dorin Sarafoleanu, fostul director al Secţiei ORL, a declarat că Spitalul "Sfânta Maria" are două corpuri lipite, iar unul dintre acestea este în renovări, "bolnavii fiind trataţi printre dărâmături".

La etajele patru şi cinci ale spitalului sunt secţiile ORL, Chirurgie, sălile de operaţie şi reanimare, unde sunt între 50 şi 60 de bolnavi. Medicul a precizat că renovarea se face cu tot inventarul în spital, ceea ce denotă "o proastă organizare".

Echipaje ale Poliţiei Rutiere dirijează circulaţia pe Bulevardul Ion Mihalache, în zona spitalului, către alte artere. (Mediafax)





×
Subiecte în articol: observator sfanta maria