x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Indicele de confort termic depăşeşte pragul critic

Indicele de confort termic depăşeşte pragul critic

22 Iul 2010   •   00:00
Indicele de confort termic depăşeşte pragul critic

Administraţia Naţională de Meteorologie avertizează că azi vremea va fi călduroasă în toată ţara, temperaturile vor ajunge la 36 de grade în vest, sud şi est, iar după-amiza indicele de confort termic va depăşi pragul critic de 80 în zonele de câmpie.

Indicele de confort termic coroborează temperatura aerului cu umiditatea relativă pentru a determina o temperatură aparentă, cea resimţită de corpul uman. Atunci când indicele de confort termic depăşeşte pragul normal, populaţia trebuie să se protejeze adecvat.

Temperaturi ridicate, de peste 30 de grade Celsius, se vor înregistra în următoarele două săptămâni pe timpul zilei, iar în timpul nopţii nu vor scădea sub 15-18 grade şi vor fi asociate cu umiditate foarte mare, dar şi cu intensificări de vânt şi cantităţi mari de precipitaţii în timp foarte scurt, anunţa, duminică, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, citat de Mediafax.

Medicii ne sfătuiesc să ne protejăm pielea de radiaţii

În ceea ce priveşte protecţia împotriva radiaţiilor, medicii atrag atenţia că hainele normale nu oferă o protecţie prea mare, de aceea este obligatoriu să folosim cremă cu Factor de Protecţie Solară chiar şi dacă nu mergem la plajă, însă stăm mai mult timp în soare îmbrăcaţi.

Ce trebuie să conţină crema cu FPS

Medicii recomandă aplicarea unui ser antioxidant după demachierea tenului sau duşul de dimineaţă, apoi aplicarea hidratării corespunzătoare şi protecţie solară. În acest fel vom avea un tratament corector împreună cu o protecţie de 96-97% eficientă împotriva razelor soarelui.

Pentru a fi siguri că nu există riscul apariţiei unor iritaţii sau a unor boli de piele, încercaţi să folosiţi creme cu protecţie fizică: oxid de zinc sau oxid de titan, întrucât aceste substanţe nu irită şi sunt foarte sigure.




×
Subiecte în articol: special observator meteo