x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Instructaj pentru prevenirea dezastrelor

Instructaj pentru prevenirea dezastrelor

20 Dec 2007   •   00:00

Un număr de 20 de organizaţii neguvernamentale specializate pe problematica de mediu au fost introduse in reţeaua RePeDe!, instituită prin proiectul "Reţeaua ONG pentru prevenirea dezastrelor".

Un număr de 20 de organizaţii neguvernamentale specializate pe problematica de mediu au fost introduse in reţeaua RePeDe!, instituită prin proiectul "Reţeaua ONG pentru prevenirea dezastrelor". Proiectul a fost lansat ieri de Asociaţia ALMA-RO, in parteneriat cu Prefectura Capitalei. Conform raportului final al proiectului derulat intre ianuarie şi decembrie 2007, romănii ar avea o mai mare incredere in organizaţiile neguvernamentale decăt in instituţiile publice, in privinţa prevenirii dezastrelor.

Sprijin. Preşedintele Asociaţiei ALMA-RO, Adrian Bădilă, a spus că studiul efectuat in mai multe oraşe din ţară relevă faptul că activitatea de prevenire a dezastrelor este extrem de necesară pentru cetăţenii din diverse zone ale ţării. "Vom acţiona inainte de producerea dezastrelor, vom lucra pentru conştientizare şi informare. Este o activitate necesară, deoarece am constatat nevoia de stimulare a cetăţenilor pentru a avea iniţiativă şi a acţiona conştienţi pentru prevenirea dezastrelor", a spus Bădilă. Prefectul Capitalei, Cătălin Deaconescu, a arătat că instituţiile publice au nevoie de sprijin din partea organizaţiilor neguvernamentale pentru munca de prevenire, dat fiind faptul că, in ultimii doi ani, au fost puţine campanii de conştientizare a opiniei publice in acest domeniu. "Am avut cel puţin patru campanii de informare publică in şcoli, dar vom continua astfel de acţiuni. Reţeaua RePeDe este pilon important pentru prevenirea dezastrelor şi ne ajută in munca de conştientizare", a spus Deaconescu.

×
Subiecte în articol: verde! dezastrelor