!! Ne enervează cerşetorii care mimează că n-au picioare. Păi ăştia câştigă într-o zi mai mult decât unul care munceşte de-i sar capacele!
!! Ne enervează şoferii de automobile care-şi răstoarnă scrumierele din maşină în timp ce aşteaptă să se schimbe culoarea la semafor. Noi înţelegem că oamenilor le place curăţenia, dar cu ce a greşit un oraş întreg ca să devină tomberonul unor nesimţiţi? E ca şi cum nu e deloc în regulă să faci mizerie în sufrageria proprie, dar în bucătărie e foarte bine! Ca să-l parafrazăm pe domnul de la RADET care l-a făcut nespălat pe un client, "au ajuns toţi moldovenii să-şi golească scrumierele în Bucureşti!". Uă!
!! Ne enervează unele păpuşi şi jucării că sunt înfricoşătoare. Nu, nu ne referim la jucăriile destinate adulţilor (care, by the way, şi alea sunt înfricoşătoare), ci la cele destinate copiilor. Sunt câte unele care, dacă uiţi că ai în casă aşa ceva, te şi sperii noaptea dacă le vezi. Urâte jucării mai au copiii noştri! P.S.: Şi ne mai enervează şi sintagma "jucării pentru adulţi". Asta trebuia să poarte numele "accesorii de prost-gust pentru impotenţi şi frigide". Era mai corect gramatical.
!! Ne enervează obsesia asta a gripei porcine, dar, pe de altă parte, ne bufneşte şi râsul. Vă daţi seama ce umilitor e să mori ucis de o boală cu un nume atât de... de porc! Ne şi imaginăm un necrolog: "A fost răpus de o neîndurătoare boală: gripa porcină. Nu te vom uita niciodată". Groh-groh!
VORBE DE DUH ;)
Ştie Dumnezeu al cui e sacul cu făină şi podul cu slănină.
Cine are fete însoară mulţi măgari.
Mâna delicată la sapă nu cată.
Doi cu sapa, trei cu mapa.
Mă duc cu sare domnească.
Până l-a uitat sfântul. (Adică multă vreme şi degeaba.)
Cel ce seamănă puţin, puţin seceră.
Nu fi scump la tărâţă şi ieftin la făină.
Securea rea nu piere.
Ochiul stăpânului îngraşă vita.
Ion Cuceu, Dicţionarul proverbelor româneşti, Litera Internaţional
Citește pe Antena3.ro