x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Jaf barbar la TVR. 100 de milioane de euro gaură, conturi blocate de ANAF, lefuri de 52 de milioane de lei pentru debutanţi

Jaf barbar la TVR. 100 de milioane de euro gaură, conturi blocate de ANAF, lefuri de 52 de milioane de lei pentru debutanţi

17 Dec 2011   •   14:20
Jaf barbar la TVR. 100 de milioane de euro gaură, conturi blocate de ANAF, lefuri de 52 de milioane de lei pentru debutanţi

TVR se afla intr-o situatia financiara dramatica. Intr-o perioada de criza financiara crunta, ajunsa la datorii care depasesc suta de milioane de euro, avand conturile bancare blocate de un sechestru al ANAF, institutia din strada Pangratii isi permite, inca, pe bani publici, sa mentina o schema de personal de dimensiunile celei de pe vremea lui Ceausescu (cu o restructurare sensibila anuntata, care inca nu a inceput), sa dea lefuri de 52 de milioane de lei vechi lunar debutantilor, plateste sute de mii de euro pe fiecare meci international si, culmea tupeului, cere Guvernului marirea cuantumului obligatoriei taxe radio-tv. Jurnalul National a intrat in posesia unei stenograme stupefiante a sedintei Consiliului de Administratie. Membrii CA dezbat, intre altele, lipsa de perormanta profesionala si de audienta a cuplului de propagandisti portocalii Ioana Lupea si Mircea Marian si, corelat, veniturile lor lunare de 97 de milioane lei vechi, respectiv 61 de milioane de lei vechi.

Fragmente din stenograma sedintei Consiliului de Administratie din data de 29 noiembrie 2011

Lucia Hossu Longin : Domnule Presedinte, in legatura cu punctul 7, cand am
cerut eu in acest Consiliu, am cerut crearea unui plafon maximal pentru salariati ca erau oameni 49 angajati, in epoca dumneavoastra, cu o suta de milioane pe luna. Acum, de curand, a fost angajata o tinerica, care nu are o zi de presa, cu 52 de milioane. Am cerut plafonarea acestor...
Anne Marie Juganaru : La ce redactie?
Lucia Hossu Longin : La Redactia Social-Economica, n-are o zi de vechime in
presa, nu stie nimic, are 50 de milioane, nu se poate!
Lucia Hossu Longin : Aceasta practica este exceptionala, eu va spun de o alta
practica din institutia noastra, aceasta practica nu-mi da mie siguranta ca se va proceda corect. Diminuarea numarului de colaboratori. Daca aducem la TVR Info oameni cu 97 de milioane salariu...
Alexandru Mihai Lazescu : Care, doamna, nu este niciunul asa, care-i ala cu 97
de milioane?
Lucia Hossu Longin : Este pe drept conex, in fiecare luna, din mai pana acum, are 97 de milioane pemtru un talk show, nu va suparati! Nu putem da banii astia!
Sorin Burtea : Exista angajati care sunt de zeci de ani premiati peste tot si au
cativa firfirici.
Lucia Hossu Longin : Nu se poate!
Alexandru Mihai Lazescu : Dar n-are, doamna, pe luna, are pe trei luni.
Lucia Hossu Longin : Asta este cifra exacta, 97 de milioane din luna mai pana acum, in fiecare luna si 61 de milioane colegul ei, in timp ce realizatori care au premii in lume au in jur de 30 de milioane. De ce i-am adus?! In primul rand trebuie s-o invat televiziune ca nu stie nimic, in al doilea rand este urata, in al treilea rand este greoaie in gandire. Imi aduc aminte ca lau chemat pe doctorul lui Iliescu si pur si simplu erau jalnici amandoi, trageau de oamenii aceia intr-un hal fara hal.


[...........................................]

Alexandru Mihai Lazescu : Nu este un alt punct, este un material, sa zicem, de completare, am zis sa discutam un buget-cadru, practic, este o sinteza intr-un fel, a lucrurilor care sunt spuse acolo din perspectiva impactului. Eu am sa incep cu o mica prezentare si dupa aceea sa discutam cateva elemente. Prima costatare este ca plecam de la urmatoarea situatie: avem o povara, o datorie istorica de circa o suta de milioane de Euro, aproximativ, acum cu Euro care mai variaza, dar suntem in zona asta.
Alexandru Mihai Lazescu: Haideti, totusi, sa mergem mai departe. Discutia este aceeasi, nu conteaza pana la urma.
Anne Marie Juganaru
: O datorie?! Stati asa!
Alexandru Mihai Lazescu
: Bani datorati in diferite forme.
Anne Marie Juganaru
: O suta de milioane de Euro?!
Alexandru Mihai Lazescu: 424.635 de mii de lei.
Anne Marie Juganaru
: Cand am ajuns?!
Anne Marie Juganaru : Stati putin, acest Consiliu de Administratie, cand si-a preluat mandatul, deficitul pe care l-a preluat era de 14 milioane sau 15 milioane.
Alexandru Mihai Lazescu : Asta nu este pierderea, nu doamna, ce va spun aici nu este pierderea, este ... stati putin, ca sa facem distinctia...
Anne Marie Juganaru : Ne produceti socuri.
Alexandru Mihai Lazescu : Nu, nu, nu, socurile sunt in continuare. Nu este vorba de pierderea contabila, efectiv. Este vorba de sumele, unde sunt sumele esalonate, sumele din astea cumulate.
Claudiu Brinzan : dl-e Presedinte, pierderea este cu datorii cumulate?
Alexandru Mihai Lazescu : Cu totul, cu datorii ramase din spate..
Claudiu Brinzan : Pierderea este una si datoriile...
Alexandru Mihai Lazescu : Asta vreau sa spun si eu, nu este vorba de pierderea contabila...
Claudiu Brinzan : In material asa scrie.
Alexandru Mihai Lazescu : A pus Mirela, acum m-am uitat, a pus deficit, dar termenul nu este pierdere contabila, eu discut de un deficit, asta inseamna sume de plata acumulate. Va dau un singur exemplu. In mod normal, la UEFA avem aceasta descarcare sumele respective pe care le-am reesalonat, la EBU le-am reesalonat, ele nu dispar. Sigur ca ele nu-ti apar in pierderea contabila, dar ele, ca sume de gestionat, raman in continuare.
Anne Marie Juganaru : Deficitul nostru bugetar, in acest moment, s-a schimbat radical?
Alexandru Mihai Lazescu : Nu s-a schimbat radical, asta l-am prezentat de nu stiu cate ori.
Anne Marie Juganaru : Cat este, doamna, deficitul?
Mihaela Voicu
: Cumulat, din semestrul II 2005 de cand suntem pe pierdere atata este.
Anne Marie Juganaru : Deficitul bugetar al televiziunii?! Inseamna ca pana acum noi am fost informati gresit.
Mihaela Voicu : Depinde de cum prezinti. O data, sunt datorii neachitate la data prezentei sau totalul pierderilor cumulate la data aia.
Claudiu Brinzan : Asta este pierderea, este clar.
Paul Calin Botez : Atunci haideti sa o luam altfel. Deficitul cand am preluat noi, in 29 iunie 2010, cat era?
Mihaela Voicu : Era 77 de milioane lei.
Lucia Hossu Longin
: Niciodata nu am avut cifra asta noi, imi pare rau!
Cristian Nitulescu : Si noi intr-un an am sporit deficitul cu 23 de milioane de Euro?!
Discutii in sala.
Mihaela Voicu : In iunie 2010, cumulat pe sase luni, era 77 de milioane de lei.
Anne Marie Juganaru : Care inseamna cat in Euro?
Mihaela Voicu : Impartit la 4.36. In iunie, anul asta, era 52 de milioane.
Alexandru Mihai Lazescu : Ce spune Mihaela, spune urmatorul lucru. Deficitul pe primul semestru al anului 2010 a fost 77 de milioane de lei in acea perioada. Noi l-am scazut pe semestrul I 2011 la 51 de milioane, dar el tot deficit este si evident ca se aduna cu ala. Noi am reusit sa scadem deficitul. Am mai explicat lucrul asta, avand in vedere sumele care se rostogolesc de la contracte. Am o situatie pe care o renegociem cu NBC-ul, am o datorie de 9 milioane care apare, renegociem si o sa se duca in jos, dar in momentul asta trebuie s-o iau in calcul. Noua milioane de dolari aferente anului VI de la acest contract. Acum, ca noi o negociem si o sa o ducem la 5 milioane sau poate mai jos, este alta discutie. Dar lucrurile astea apar. La fel la UEFA, avem 13 milioane pe an. Noi acum le-am reesalonat, le-am dus, dar suma pe care o avem de platit, dupa aia, o sa vedem cum o impartim.
Catalin Ovidiu Baba : Deci iunie 2010 - 77 de milioane de lei...
Paul Calin Botez : Pe sase luni.
Catalin Ovidiu Baba : Da-mi voie urmatoarea intrebare! Care a fost deficitul total in iunie 2010, cand am preluat noi mandatul, cu totul, cu datoriile de la NBC, cu Liga Campionilor, cu tot ce ati avut dumneavoastra acolo?
Alexandru Mihai Lazescu : Cat a fost Mihaela, 160 si... trebuie sa vedem exact.
Lucia Hossu Longin : In Euro am vrea.
Alexandru Mihai Lazescu : 169-170 de milioane, ceva de genul asta. O sa vedem. Bun, haideti sa trecem mai departe!
Catalin Ovidiu Baba : Cand ne cheama la DNA sa dam cu subsemnatul, sa stim si noi de unde am luat-o si unde am dus-o.
Adriana Silvia Mesesian : Sa ne lamurim pana la capat. Deci, in iunie 2010 asteptam un raspuns si dupa aceea in prezent. Nu pot sa cred, poate este in lei, cum sa fie in Euro?!
Discutii in sala.

[...........................................]

Alexandru Mihai Lazescu : Punctul numarul 5 este o chestiune care tine de bugetul de cheltuieli, este vorba de o suma care este critica, legata de combustibil, dar am plecat de la premisa, pe filosofia pe care am discutat-o, ca scoatem niste bani de undeva, dintr-un buget ca sa completam acest buget. Horia, explica tu mai bine!
Alexandru Mihai Lazescu :
In primul rand ca nu sunt date generale. O sa vedem. Eu zic asa – daca formula asta functioneaza, putem sa o formalizam.
Sorin Burtea :
Asta a mai fost si pe vremea lui Ceausescu, a fost foarte buna ca de aia s-a schimbat.
Alexandru Mihai Lazescu :
Ce anume?
Sorin Burtea :
Formula asta.
Alexandru Mihai Lazescu :
Care?
Sorin Burtea :
Asta in care suntem acum cu masinile la corpul redactional.
Alexandru Mihai Lazescu :
Nu de asta, ideea este urmatoarea. Inca o data, poate este o idee buna sau nu, ideea era de a gestiona pentru ca in forma veche erau abuzuri mari la nivelul consumului de combustibil si a felului in care erau utilizate masinile pentru diferite situatii. Atunci am zis, e, hai sa centralizam cumva chestiunea, sa vedem fiecare unde se duce in ideea de a avea un control asupra acestor deplasari. Acum putem vedea daca ...ideea in sine de la care am plecat a fost aceea de a vedea si noi cum se duc. Faptul ca vedeau redactorii, unii redactori sefi erau mai responsabili, altii mai putin responsabil, unii se ocupau mai mult, altii mai putin.
Sorin Burtea :
Am ajuns la organigrama lui Ceausescu.
Alexandru Mihai Lazescu :
Hai ma, las-o, cand spui asta...
Sorin Burtea :
Cum sa las, dar de ce, este exact aceeasi organigrama. N-ai lucrat aici pe vremea lui Ceasca?
Lucia Hossu Longin :
Da.
Sorin Burtea:
Si nu era la fel?
Alexandru Mihai Lazescu :
Si are vreo legatura?
Sorin Burtea :
Pai are.
Anne Marie Juganaru :
Haideti sa revenim la mapa, nu se poate!
Catalin Ovidiu Baba :
Cu un singur amendament, promit ca astrazi nu mai vorbesc! e Presedinte, consumul de benzina pe un an de zile este in valoare de 2,8 milioane de lei, asta este realitatea, probabil ca o sa ajungem la 3 milioane, in esenta o sa ajungem la 100.000 de Euro. Din punctul meu de vedere, aveti votul ca sa intreprindeti tot ce considerati dumneavoastra ca este cazul, sigur in termeni legali, daca se reduce consumul.
Alexandru Mihai Lazescu :
Asta este sensul.
Alexandru Mihai Lazescu :
Cristi, eu vreau in primul rand sa plecam... premisa este urmatoarea. Aceasta este o incercare de a gestiona lucrurile un pic mai bine. Sigur ca o incercare deranjeaza multa lume. Pentru ca este evident, felul in care s-au gestionat lucrurile pana acum este departe de a fi multumitor, se umbla in prostie, se duceau cu interese personale, ce sa mai vorbim, daca intram in detaliu ne punem mainile in cap. Inca o data, daca o sa ma intrebati acum daca este cea mai buna... incercam o formula. De aia nu cred ca trebuie sa umblam acum, incercam o formula sa vedem daca lucrurile se intampla mai bine. Spunea Traian data trecuta cum se miscau prin tara, faceau inconjurul Pamantului, cred ca am facut si o suma de Km, cat era?
Cristian Nitulescu :
dle Presedinte, la o flota de 300 de masini!
Cristian Nitulescu :
Eu va propun urmatorul lucru concret ca sa depasim momentul, ca la sedinta din 15 decembrie sa avem o situatie cu consumul de combustibil pe autoturismele mutate, precum si felul in care s-a facut activitatea pe ultimele trei luni sau cinci luni, nu stiu.
Alexandru Mihai Lazescu :
Nicio problema, este o incercare transparenta.
Catalin Ovidiu Baba :
Consumul pe toate autoturismele.
Cristian Nitulescu :
Sau pe toate.
Lucia Hossu Longin :
Cristian, eu vreau sa-ti spun urmatorul lucru: ma izbesc de acelasi raspuns bun, valabil al tau, ca si al Presedintelui, daca sefii acestia sunt atat de incapabili si de toleranti si semneaza bonuri de benzina, deplasari aiurea, e, nu mai inteleg!
Anne Marie Juganaru :
Eu zic de mult sa o dam pe Culcer afara si nu vreti sa ascultati chestiunea.

Discutii in sala.

Anne Marie Juganaru : Voiam sa va dau o stire, o stire de ultima ora. Pe blogul doamnei Culcer scrie ca il critica pe Presedinte Basescu si il acuza de imixtiune in treburile DNA-ului.
Sorin Burtea :
A aflat ca n-o propune sefa.
Anne Marie Juganaru :
Si incepeti sa aplicati si sanctiuni pentru ca pana la urma iar aducem in discutie chestiunea cu recompense si sanctiuni.
Alexandru Mihai Lazescu :
Sa stiti ca am inceput pe diferite paliere sa dam tot mai multe.
Anne Marie Juganaru :
Ati vazut ca cineva a luat o masina si a folosit-o abuziv, sanctiune, nu mai stam sa ne jucam.
Sorin Burtea :
Sa incepem cu Cernat.
Anne Marie Juganaru :
Incepem cu Cernat, n-am o problema.
Soprin Burtea :
Daca a fost prins de un ziar cu treaba asta...
Lucia Hossu Longin :
In fiecare redactie seful ei sa dea socoteala pentru benzina pe care o consuma, de asta sunt sefi in televiziune sa aiba responsabilitati.

[...........................................]

Alexandru Mihai Lazescu : Da. Noi am avut o discutie cu ei in care le-am spus ca anumite garantii le putem trece pe masura ce le mai eliberam din alte parti.
Anne Marie Juganaru : Nu vad nimic. Haideti sa trecem la vot!
Alexandru Mihai Lazescu : Da, cele doua puncte, deci, deschiderea unui cont bancar, daca sunteti de acord cu asta? Daca sunt abtineri sau impotriviri? Consiliul de Administratie a fost de acord in unanimitate.
Alexandru Mihai Lazescu : Si a doua, aceasta hotarare legata de RBS, intr-un fel nu prea avem ce face.
Catalin Ovidiu Baba : Cum am ajuns sa fim cuplati cu banca asta, cu RBS-ul?
Alexandru Mihai Lazescu : Istoric, nu stiu, Mihaela stie mai bine ca mine, dar imi inchipui ca...
Mihaela Voicu : In 2003 – 2004 era o varianta...
Alexandru Mihai Lazescu : Cred ca in momentul in care s-a scos scrisoarea de garantie pentru UEFA sau a fost dinainte?
Mihaela Voicu : Dinainte, am avut conturi la toate bancile mari, puternice. Toate acum sunt blocate, in afara de RBS.
Anne Marie Juganaru : Cum, mai spuneti inca o data!
Mihaela Voicu : Sunt blocate, avem poprire de la ANAF.

Alexandru Mihai Lazescu : Primul este, de fapt, se leaga de discutia de data trecuta, pe plafoane convenite de discutiile legate pentru jocurile olimpice, de meciurile echipei nationale si de UEFA. La UEFA este important sa continuam discutia dintr-un motiv foarte concret asa. Noi avem o descarcare de bani la UEFA de circa 19 milioane de Euro pana la 30 iunie, lucru greu de...
Cristian Nitulescu : e Presedinte, iertati-ma ca va intrerup, o sa va las sa va continuati ideea, fara doar si poate, dar cred ca ar fi util ca la documentul pe care il vom vota astazi sa ni se aduca plafoanele.
Alexandru Mihai Lazescu :
Da, ele sunt, le-am pus intr-o anexa, nu vreau sa pun sumele in hotarare, dar hotaram o formula. Noi avem o anexa in care am pus sumele conform celor din stenograma de data trecuta...
Cristian Nitulescu :
Sa o avem si noi documentul.
Alexandru Mihai Lazescu :
Da, da, cu rugamintea sa nu le trecem in hotarare din motive lesne de inteles. Asta v-o dam, sunt plafoane convenite, ca sa nu avem niciun dubiu. Vreau sa explic, intre timp, chestiunea cu UEFA. Acolo, evident, noi nu avem posibilitatea sa platim 18 milioane de Euro si ceva, ca intre timp am mai platit cate ceva pe sase luni. Si avem doua solutii: ori sa gasim o formula de refinantare printr-o banca, ceva, lucru mai complicat sau ce facem noi acum, banii pe care ii avem de dat la UEFA sa-i dam intr-un interval undeva in trei ani de zile, ceva de genul asta, ca sa putem sa ne incadram in niste sume. De aceea, este important sa pastram contactul cu ei pentru ca altfel, daca le-am rupt, sansele de a ajunge la un acord sunt destul de mici. Eu zic asa, ca sa ajungem si sa votam propunerea respectiva, cum facem, asteptam sa vina Dana sa va dea anexa, da?
Cristian Nitulescu :
Da, este adevarat, insa vazandu-le puse pe hartie acum, am doua intrebari si ma intreb si va intreb pe toti, pentru ca nu este o optiune personala a niciunuia dintre noi. Senzatia mea este ca in momentul in care noi stabilim un plafon de plati identic pentru UEFA Champions League si pentru Europa League, strategic vorbind, nu cred ca este OK. Pentru ca meciurile dintr-o competitie nu sunt de valoarea meciurilor din cealalta competitie. Asta ar fi una la mana. Si doi la mana, mi se pare ingrozitor de mari preturile pentru meciurile echipei nationale. Nu pentru ca nu as vrea sa le luam, as vrea sa le luam. Totusi, luna trecuta am platit 1.900.000 pe cate meciuri?
Alexandru Mihai Lazescu : Ar trebui sa vina Cosmin Cernat ca nu am toate detaliile.
Cristian Nitulescu :
Asta inseamna zece meciuri, ceea ce inseamna 190.000 pe meci. Acum dam 250.000?!
Alexandru Mihai Lazescu :
Asta a fost ce am hotarat, daca vreti, dam in jos.
Cristian Nitulescu :
Mi se pare suma prea mare ca plafon pe meci.
Lucia Hossu Longin :
Este pe toate meciurile.
Cristian Nitulescu :
Nu, doamna, este 250.000 de Euro pe meci.
Alexandru Mihai Lazescu :
O sa vina Cosmin, chiar nu stiu toate detaliile.
Alexandru Mihai Lazescu :
Cosmin, hai ca mai sunt niste intrebari legate de...
Cosmin Cernat :
Cu mare placere va raspund.
Cristian Nitulescu :
Cosmin, noi avem niste discutii legate de plafoanele pentru UEFA Champions League si Europa League. In conditiile in care interesul nostru major este, de fapt, pentru Europa League pentru ca acolo vom avea echipe romanesti, este posibil ca in UEFA Champions League sa nu avem.
Cosmin Cernat :
Este adevarat, sunt sanse mult mai mici.
Cristian Nitulescu :
In conditiile astea, a avea doua plafoane egale este OK ca strategie? Pentru ca negociem cu aceiasi oameni.
Cosmin Cernat :
Da, corect. Pana la urma, sigur, asa cum au incercat si ei sa ne spuna in prezentarile pe care ni le-au facut, finalmente conteaza nu suma pe care o dai pe meci, sa zicem, pe ambele competitii, ci suma la care ajungi. Acum, sigur ca noi putem sa urcam in oferta noastra, ca vom trimite, in fapt, doua oferte. Dar pentru ca este mai mult pretul pe Europa League si sa-l scadem pe cel de UEFA Champions League. Deci, putem sa...
Alexandru Mihai Lazescu :
Cristi cam asta spunea, adica sa fie mai flexibil.
Cristian Nitulescu :
In afara de asta, ca documentul asta sa fie OK in momentul in care il aprobam, ar trebui sa stim, totusi, despre cate meciuri vorbim.
Cosmin Cernat :
Sunt 15 meciuri de Europa League, deci un meci si la UEFA Champions League sunt doua pachete: un pachet care are 16 meciuri si unul care are 18 meciuri. Pachetul de miercuri are 18 meciuri, incluzand aici si finala UEFA Champions League si Super Cupa Europei.
Cristian Nitulescu :
Bun. Deci, noi vorbim in conditiile astea, daca inteleg eu corect, de un plafon de negociere de trei milioane de Euro, corect, pentru competitiil europene?
Cosmin Cernat :
Da, cam asa, trei milioane trei sute...
Cosmin Cernat :
Indiferent ca este vorba de UEFA Champions League sau Europa League.
Cosmin Cernat :
Exact.
Cristian Nitulescu :
Noi ne pregatim in conditiile astea si asta as vrea sa fie foarte clar, noi ne pregatim sa dam trei milioane de Euro pe una dintre competitii?
Cosmin Cernat :
Nu, pe amandoua.
Cristian Nitulescu :
Intreb. Pentru ca in conditiile astea, mandatand in felul asta negocierile, comisia de negociere poate decide dau trei milioane de Euro si cumpar Europa League, ceea ce nu mi se pare corect.
Cosmin Cernat :
Nici nu este. Eu am venit aici si in tot ceea ce am sustinut, am sustinut exact chestia asta. Undeva la o suta de mii, am spus eu maximal, dar in conditiile in care luam 31 sau 32 de meciuri.
Cristian Nitulescu :
Tot la trei milioane ajung.
Cosmin Cernat :
Tot trei milioane ajung, dar una este sa dai trei milioane pe 15 meciuri si alta pe 30, este o diferenta...
Cristian Nitulescu :
Nu credeti, stimati colegi, ca ar fi indreptatit ca aceste lucruri sa le punem in documentul pe care il semnam? Va intreb.
Alexandru Mihai Lazescu :
Bun. Putem sa convenim intr-un fel. Cum sa spun, daca le punem intr-o hotarare, ele devin... Asta era singura problema - hotaram ce avem de hotarat, dar sa nu le punem in corpul hotararii sau daca vreti, o punem separat, in sensul asta. De asta am si venit cu anexa. Altfel o sa circule cifrele si degeaba ne ducem la negociere.
Alexandru Mihai Lazescu :
In situatie limita se mai poate. Evident ca interesul scade sau creste in functie de cum stai in clasament. Eu v-as propune ca forma urmatoarea chestiune: sa avem cu cateva semnaturi pe anexa asta, daca vreti sa o mai completam, dar sa n-o publicam si o punem cum am mai facut alta data, o punem intr-un plic ca sa avem o baza. Daca este OK pentru dumneavoastra? Nu as pune-o in corpul hotararii, putem adauga chestiunea legata de negocierea cu UEFA ca s-o includem acolo. Si la plafoane daca raman astea sau vreti sa mai schimbam ceva? Sa o puneti ca s-o formulam intr-un fel si nu stiu daca trebuie sa semnam toti. Semnam cativa ca sa fie din diferite parti, cum vreti. Sa avem asta sa o punem undeva ca baza de... Sunteti OK cu formula asta?
Alexandru Mihai Lazescu :
Atunci v-as propune sa fim de acord cu urmatoarele precizari: sa facem la sfarsit anexa asta ca sa adaugam negocierea cu UEFA, ca asa am convenit aici, putem sa spunem si prioritatile ca mie mi se pare ca sunt valide, adaugam pe hartie, semnam toti sau o parte dintre noi, o punem intr-un plic, cum am facut si data trecuta. In conditiile astea, sunteti de acord cu aprobarea punctului 2? Cine este pentru? Abtineri? Impotriviri? Consiliul de Administratie a fost de acord in unanimitate.

Curtea de Conturi si DNA, sesizate
Lia Olguta Vasilescu a anuntat pe blogul propriu ca va sesiza luni Curtea de Conturi si, ulte­rior, si DNA daca aceasta ins­ti­tutie nu demareaza din proprie initiativa cercetarea situatiei fi­nanciare a TVR. "Socant! TVR a ajuns la datorii de 100 de mili­oa­ne de euro! Cat TAROM si Posta Romana la un loc! Jaful e egal cu cel al «baietilor destepti» din energie! Cititi stenograma Consiliului de Administratie, unde Lazescu anunta proportiile de­zas­trului si propune tot felul de contracte dubioase, chiar si in aceste conditii! Va reamintesc ca saptamana trecuta acelasi domn Lazescu nu a fost in stare sa-mi raspunda la nici una din intrebarile puse in Comisiile parlamentare de Cultura despre angajari in plina criza, salarii de mii de euro pentru directori si consilierii lor, contracte pagu­boa­se, emisiuni de zeci de mii de euro cu rating zero", sustine Lia Olguta Vasilescu, membru al Comisiei de cultura din Senat.

Rodica Culcer – da, Iosif Sava – ba
Reprezentantii USL in Consiliul de Administratie al TVR au ce­rut, intr-o scrisoare deschisa, fostului director al Directiei Emisiuni Informative si Sport din TVR, Rodica Culcer, re­tra­gerea din concursul organizat de institutie pentru ocuparea postului, ramas vacant dupa ce aceasta a implinit varsta de pensionare. "Spre exemplu, Iosif Sava a fost destituit din functia de Redactor Sef, imediat dupa ce i-a iesit decizia de pensio­nare. Nici macar nu a mai fost lasat sa colaboreze, fiind obligat in ultimii doi ani de viata sa se transfere la PRO TV. Institutia se afla intr-un proces complex de reformare, se vor disponibiliza 10% din salariati, si in aceste conditii insistenta doamnei Culcer de a ramane in fotoliul directorului de stiri ni se pare lipsita de temei legal si de constiinta mo­rala. (...) Am incercat (fara succes) la ultima intalnire a CA o analiza a modului in care CD al TVR a intocmit conditile de participare la concurs, aproape toate cu dedicatie doamnei Culcer (studii universitare de stiinte umaniste, stiinte ale co­mu­ni­ca­rii, management), sunt exclusi astfel absolventii de alte specia­li­zari politehnice, 10 ani minimum de experienta in au­di­o­vi­zual, 3 ani minimum de condu­ce­re in audiovizual, conditii pe care nu le poate indeplini un candidat sub 40 de ani", se arata, intre altele, in documentul citat.

Concursul va fi organizat la in­ce­putul acestei saptamani, si la el s-au inscris Rodica Culcer, Ce­­zar Ion (director in cadrul ins­ti­tutiei) si, conform unor sur­se din TVR, Remus Ion, de la B1 TV.

×