x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Kohalmi, balamaua interlopilor la Cotroceni

Kohalmi, balamaua interlopilor la Cotroceni

de Jurnalul National    |    12 Mar 2014   •   16:52
Kohalmi, balamaua interlopilor la Cotroceni

Dosarul lui Mircea Cosma şi al deputatului Vlad Cosma, fiul acestuia, difuzat cu “dărnicie” de DNA, pare, pe zi ce trece, o perdea de fum pentru acoperirea unor legături periculoase ale interlopilor din Prahova care merg până la familia prezidenţială. Dosarul este atent urmărit de Băsescu Traian, care a indicat public următoarea ţintă ­ primarul din Râfov-Prahova, despre care preşedintele insinua că are o legătură cu ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc.

Băsescu este preocupat de dosar deoarece “regele” interlopilor din Prahova, Răzvan Alexe, de la care DNA speră să obţină dovezile corupţiei din PSD, poate fi un bumerang care să lovească puternic în imaginea familiei prezidenţiale şi a administraţiei de la Cotroceni.

Regele interlopilor are conexiuni cu familia Băsescu, prin familia Kohalmi. Ioana Kohalmi, o tânără plină de viaţă, apare la petrecerile lui Băsescu dar şi în cluburile de fiţe alături de Răzvan Alexe şi de avocatul Daniel Trandafirescu, arestat într-un dosar de contrabandă cu ţigări. Ioana Kohalmi este fiica doamnei Kohalmi Szabo Luminiţa Doina, consiliera şefului Departamentului Securităţii Naţionale. Kohalmi a fost, anterior, consiliera ministrului Elena Udrea, dar şi a ministrului Atanasiu, la Apărare. Lumea Justiţiei a publicat o anchetă jurnalistică explozivă care arată conexiunile periculoase ale lumii interlope din Prahova cu familia Băsescu şi Elena Udrea.

Băsescu, Udrea şi doi arestaţi împart timpul cu fiica unei consiliere prezidenţiale. Ioana Kohalmi îşi etalează prietenii penali pe Facebook, alături de Băsescu şi Udrea. Kohalmi apare când în braţele avocatului Daniel Trandafirescu, arestat în cazul lui Nan Gusan, când în braţele lui Răzvan Alexe, arestat în “Reţeaua Păvăleanu”, când îmbrăţişată de Băsescu şi Udrea.
Planează mari semne de întrebare în jurul familei prezidenţiale şi al deputatei Elena Udrea, lider al partidului prezidenţial Mişcarea Populară. O blondă cu forme sculptate, fiica consilierei Luminiţa Doina Szabo Kohalmi, din Administraţia Prezidenţială, îşi duce veacul când în cluburi, când alături de Elena Udrea şi Traian Băsescu, fiind nelipsită de la sindrofiile acestora. Blonda Ioana Kohalmi a fost prezentă şi la nunta Elenei Băsescu (Eba), fiica preşedintelui, iar mai nou şi la sărbătorirea Crăciunului din decembrie 2013 de către familia prezidenţială, având nenumărate fotografii cu cei de mai sus, pe care şi le postează cu mândrie pe reţeaua publică de socializare Facebook. Ioana Kohalmi are fotografi în ţinute sexi, în braţele lui Traian Băsescu şi Elenei Udrea. În paralel însă, Ioana Kohalmi se etalează şi în braţele unor inculpaţi, arestaţi în dosare extrem de complexe ale DNA şi DIICOT, instrumentate cu ajutorul servicilor secrete. Ce legături există între interlopi şi familia Băsescu, este o întrebare legitimă în raport de fotografiile alăturate pe Facebook? Chiar nu ştie nimic Traian Băsescu de aceste legături primejdioase?

Iată cine sunt cei doi inculpaţi, arestaţi recent în dosare ale DNA şi DIICOT:

­ avocatul Daniel Trandafirescu ­ în care apare de gât cu Ioana Kohalmi, fost poliţist, fiul comisarului şef Ionel Trandafirescu şi al judecătoarei Zinica Trandafirescu, a ieşit în urmă cu câteva luni din sediul DIICOT cu cătuşe la mâini. Procurorii l-au acuzat pe Trandafirescu că era omul de legătură în România al lui Ion Guşan, liderul temutei reţele de contrabandă cu ţigări din Chişinau. Numele lui Guşan este legat şi de asasinate la comandă. În martie 2012, Vitalie Proca – unul dintre locotenenţii lui Guşan – a ratat un atentat la Londra împotriva fostului bancher German Gorbuntsov. Pe pagina sa de Facebook, Trandafirescu are zeci de poze cu interlopi, vedete şi maşini de lux de sute de mii de euro bucata. Potrivit informaţiilor noastre, Daniel Trandafirescu a ajuns în gruparea de interlopi specializată în contrabanda cu ţigări cu ajutorul lui Răzvan Alexe, alături de care fiica consilierului s-a pozat mândră în club. Unii spun că Daniel Trandafirescu şi Ioana Kohalmi ar fi mai mult decât prieteni.

­ Razvan Alexe se află în prezent în arest în dosarul “Reţeaua Păvăleanu”, în care acuzat de procurorii PCA Ploieşti alături de fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului, Marcel Păvăleanu, şi alţii că în perioada 2012-2013, aceştia s-ar fi folosit de un lanţ comercial fictiv, în care erau incluse aproximativ 60 de societăţi comerciale de pe raza judeţului Prahova şi a municipiului Bucureşti, simulând operaţiuni comerciale de achiziţie/livrare mărfuri şi servicii ce au avut ca rezultat diminuarea bazelor impozabile fiscale. Acest dosar este instrumentat în paralel şi de DNA, pe partea unor acte de corupţie. Acelaşi Răzvan Alexe este cunoscut presei după ce a fost implicat într-un scandal în ianuarie 2000 la cazinoul Plaza din Bucureşti, când a fost împuşcat în umăr de doi membri ai clanului Gemenii, Marian Ilie şi Amet Metin.

Consiliera Luminiţa Doina Szabo Kohalmi, din Administraţia Prezidenţială, o apropiata a Elenei Udrea

Luminiţa Doina Szabo Kohalmi este în prezent consiliera consilierului prezidenţial pe probleme de Siguranţă Naţională, Iulian Fota. Luminiţa Doina Zsabo Kohalmi a avut o ascensiune fulminantă într-o perioadă destul de scurtă. În urmă cu aproape un an, în presă se dezvăluia că Luminiţa Kohalmi s-a plimbat după cum a bătut vântul prielnic, pe la mai multe instituţii, până când a ajuns la Cotroceni. Mai exact, din 2005 până în 2010, Kohalmi a stat la Ministerul Apărării, având funcţia de consilier de imagine al mai multor miniştri, până în 2010, când s-a alăturat echipei Elenei Udrea, pentru a-i fi consilier personal, la Ministerul Turismului. Tot în 2010, Luminiţa Kohalmi, prin soţul său, ar fi preluat de la Romtelecom o staţiune de patru stele, administrată anterior de MApN. O dată cu venirea Guvernului Ponta, Luminiţa Kohalmi s-a despărţit de Executiv pentru a se retrage la Palatul Cotroceni pe postul de consilier al consilierului prezidenţial pe probleme de securitate naţională, Iulian Fota.

×