x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Le Courrier des Balkans: "Victor Ponta: Itinerariul unui ambiţios”

Le Courrier des Balkans: "Victor Ponta: Itinerariul unui ambiţios”

de Marina Constantinoiu    |    29 Apr 2012   •   19:20

"Victor Ponta, liderul Partidului Social Democrat (PSD), vicepresedintele uniunii Opozitiei, a fost numit premier de catre presedintele Traian Basescu, ca urmare a inlaturarii de la putere a Guvernului Ungureanu. Atuul sau: tineretea. Iata portretul unui barbat ambitios', asa isi incepe comentariul jurnalista Julia Beurq, de la publicatia Le Courrier des Balkans referitoare la caderea Cabinetului Ungureanu, in urma votarii motiunii de cenzura a Opozitiei si desemnarea lui Ponta drept premier.

"Victor Ponta este un luptator – cel putin in planul sportiv. La numai 39 de ani ai sai, cel care tocmai a fost desemnat pentru postul de premier, a obtinut deja multe medalii. In 1989, devine campion national junior la baschet, la echipa Steaua Bucuresti. Reface figura in 2008, dar de data asta cu raliul: castiga Cupa Dacia Ursus, in echipa cu Edwin Keleti. Dar Victor Ponta nu este doar un mare sportiv, este si un politician in ascensiune rapida. El colectioneaza medalii si in domeniul politic: cel mai tanar ministru, cel mai tanar deputat si, de cateva zile, si cel mai tanar premier desemnat al Romaniei. Succesul sau se explica prin reusita universitara care i-a permis sa intre in viata politica si sa ramana acolo', noteaza Le Courrier des Balkans.

"De-a lungul anilor, Ponta si-a facut, incetul cu incetul, locul in viata politica. Dar apogeul carierei sale politice in cadrul Partidului Social Democrat (PSD) a avut loc in 2010, cand reuseste sa-i smulga lui Mircea Geoana titlul de sef al PSD, in ciuda candidaturii sale tardive', noteaza publicatia. Ceva mai tarziu, Ponta mai castiga o medalie: este desemnat premier', mai scrie Le Courrier des Balkans.

×