x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Licitaţii RA-APPS: Ofertă grasă de imobile luxoase

Licitaţii RA-APPS: Ofertă grasă de imobile luxoase

de Florina Zainescu    |    27 Iul 2007   •   00:00

Nava-şalupă de agrement "Danubius", folosită in trecut de Nicolae Ceauşescu şi administrată in prezent de Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), va fi scoasă la vănzare prin licitaţie deschisă la un preţ de ofertă care umează să fie stabilit de regie, a anunţat ieri secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan.


Insă mult mai interesantă este "lista" de imobile pe care RA-APPS le va scoate la licitaţie incepănd cu luna august: Hotelul Victoria, complexul industrial Apahida, un teren agricol de 40 de hectare din aceeaşi comună şi un apartament, toate din judeţul Cluj şi casa de oaspeţi Brădet, ferma Brădet numărul 1 şi Hotelul Gloria din judeţul Suceava. In "ofertă" mai sunt vila Covasna, complexul balnear Bradul şi minihotelul Covasna, vila Predeal, un teren din Poiana Braşov, vila Aluniş din Cumpătu - Sinaia şi cabana Rănca, din Gorj. Plus complexul Dunărea şi Hotelul Dacia din Neptun-Olimp. Anunţul de licitaţie pentru o parte dintre aceste imobile va fi publicat pănă la 15 august, urmănd ca in luna septembrie să fie scoase la vănzare alte active. Â


BUCUREŞTI. RA-APPS va incerca iar să văndă prin licitaţie Clubul Floreasca şi Hotelul Triumf din Capitală. Insă Hotelul Triumf nu va fi pe lista primelor imobile scoase la vănzare, pentru că face obiectul unei acţiuni in instanţă. Athenee Phenix Group, controlată de omul de afaceri George Copos - una din cele trei firme inscrise la prima licitaţie pentru cumpărarea acestui hotel - , a contestat in instanţă decizia RA-APPS de a o descalifica de la licitaţie. De altfel, in urma descalificării firmei lui Copos, licitaţia pentru Triumf a fost anulată. Hotelul este amplasat pe un teren de 15.000 mp lăngă Bulevardul Kiseleff.

×
Subiecte în articol: observator