x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Liga I poate fi transmisă doar de posturi TV cu acoperire naţională

Liga I poate fi transmisă doar de posturi TV cu acoperire naţională

14 Dec 2009   •   00:00

Camera Deputaţilor a adoptat, tacit, propunerea legislativă a deputatului PDL Mircia Giurgiu, potrivit căreia radiodifuzorii care au câştigat drepturile de transmisie în exclusivitate a meciurilor de fotbal din Liga I vor putea ceda drepturile doar la posturile TV cu acoperire naţională.

"Ceea ce ne-a interesat este ca aceia care achiziţionează meciurile de fotbal din Liga I să nu mai poată să le vândă sau subcontracteze unor posturi TV care nu au acoperire naţională, aşa cum s-a întâmplat acum cu Gsp TV şi Digi Sport. Interesul nostru este ca toţi oamenii să vadă meciurile", a declarat  deputatul PDL Mircia Giurgiu.

În mod concret, proiectul de lege presupune ca, "în cazul în care un radiodifuzor care a câştigat, în urma unei licitaţii, dreptul de exclusivitate asupra transmisiei meciurilor din Liga I de fotbal cedează, sub orice formă, unui radiodifuzor drepturile de exclusivitate, astfel dobândite, respective, radiodifuzorul va prelua şi obligaţiile cu privire la acoperirea naţională, cuprinse în caietul de sarcini al licitaţiei, ce se vor transmite către toţi cei care vor dobândi aceste drepturi, indiferent sub ce formă".

Propunerea legislativă a primit aviz negativ din partea Comisiei juridice, dar a fost adoptată tacit, de Cameră, deoarece termenul de dezbatere a expirat la 11 decembrie.

După votul plenului Camerei Deputaţilor, propunerea legislativă a lui Mircia Giurgiu urmează să fie analizată de Senat, care este Camera decizională.
Mediafax

×
Subiecte în articol: mass-media