x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Litoralul azi

Litoralul azi

05 Aug 2005   •   00:00
Litoralul azi

Marea intrebare a zilei

Cate salarii cheltuiti in concediu, pe Litoral?

VREMEA
  • Aer min.28max.30°C
  • Apa marii 22°... 24°C

    MAINE (sambata) Cerul va fi noros si vor fi ploi si descarcari electrice, mai ales dupa-amiaza. Vantul va sufla mai tare.
  • Maxime: 25... 28°C.
  • Minime: 17... 20°C.
  • Apa marii: 20... 22°C.

    POIMAINE (duminica) Cerul va prezenta innorari si vor fi ploi, ziua si spre seara. Vantul va sufla mai tare dimineata.
  • Maxime: 25... 27°C.
  • Minime: 17... 20°C.
  • Apa marii: 19... 21°C.
  • NAVODARI
    Oana din Bucuresti lucreaza la o firma multinationala si nu da doi bani pe Mamaia. "Daca vin pe Litoral, atunci merg doar la Navodari. Sunt niste vile superbe, liniste si oameni civilizati. Preturile sunt decente. Nu stiu de ce as arunca bani aiurea, doar ca sa stau in imbulzeala, manele si gunoaie. Cu 10.000.000 ma relaxez cateva zile si ma intorc acasa cu bateriile incarcate."

    MAMAIA
    Cristi din Sighisoara nu concepe o vara fara Mamaia. "De cand ma stiu, doar la Mamaia am venit. N-am de gand sa trag ca bou’ la jug tot anu’ si sa ma-ngrop vara in vreo statiune care n-a pupat confort in viata ei. Sunt dispus sa platesc pentru lux. Pe mine ma costa numai cazarea cateva zeci de milioane. Daca vrei neaparat sa-ti spun o suma concreta, pentru o saptamana de concediu la Mamaia, cu familia, platesc in jur de 50.000.000 de lei si nu mi se pare exorbitant pentru cineva care nu face rabat la conditii de bun-simt."

    EFORIE SUD
    Rodica din Timisoara crede ca nu-i nevoie de prea multi bani ca sa te simti bine. "De cativa ani vin la Eforie Sud. Cu vreo 6.000.000 de lei stau o saptamana, cu sotul si copilul. Venim cu personalul, ca-i mai ieftin, dar macar din punga nu mancam. Sunt terase cu autoservire, si o ciorba calda cu felul doi si desert nu sar de 100.000 de lei. Nu asta conteaza, ca nu astept concediul un an de zile ca sa-mi umplu burdihanu’, ci ca sa ma bucur de liniste si mare. Deci, cu salariul meu pe-o luna, stam o saptamana. Important este sa ne simtim bine si sa schimbam aerul."

    COSTINESTI
    Dan din Arges sta in gazda. "Anu’ asta e ultimul in care mai stau la gazda. De ceva vreme se-mputise treaba la gazda, ca toti saltasera preturile, desi conditiile sunt din ce in ce mai slabe. Stai in patu’ altuia si, cand deschizi geamul, n-auzi manele, da’ auzi gaini cotcodacind. Si asta pe 500-600.000 de lei, ceea ce nu-i tocmai putin. Dar, din pacate, la un salariu mediu pe economie nu-ti permiti azi decat sa stai la gazda, daca vrei sa vezi marea trebuie sa faci si cateva sacrificii, insa eu consider ca merita."

    JUPITER
    Cornel din Braila n-a mai vazut marea de cand locuia cu parintii. Acum are 28 de ani si a venit pe Litoral in luna de miere. "Ce sa fac, n-am putut sa merg la Olimp, unde mi-as fi dorit. La Braila lucrurile nu merg pe roze, asa ca n-am putut nici luna de miere s-o fac la timpul ei. Pentru cinci zile la Jupiter am dat vreo 4.000.000 de lei, cu tot cu drum, si mananc de la alimentara. Doar berea o luam de pe plaja, si-aia de la dozator. Vor mai trece multi ani pana cand majoritatea populatiei isi va permite un trai decent."

    VAMA VECHE
    Gina din Bucuresti e studenta bursiera la o facultate de stat. "Ohoo, pai vreau sa zic ca mi-ajunge bursa pe-o luna de zile sa stau in Vama si doua saptamani. Cortu’, vezi bine, e moca, iar mancarea e super decenta la pret. Oricum, aici berea e de baza. Cafeaua costa cam multisor, da’ merge. Ce mai, trag tot anu’ ca sa am bursa, ca bate 3.000.000 de lei, si sa zac prin Vama cat ma tin buzunarele."

    CUM NE DISTRAM
    TECHIRGHIOL. In perioada 5-7 august se desfasoara "Zilele orasului Techirghiol". Membrii Filialei "Dobrogea" a Uniunii Scriitorilor din Romania participa cu o serie de actiuni culturale la eveniment. Vor fi organizate seri de lectura pe tema relatiilor scriitor-cititor. Manifestarile au drept scop promovarea literaturii dobrogene, iar din program fac parte si lansari de carte.

    MAMAIA. In statiunea Mamaia, concertele se tin lant. Trupa Vama Veche isi muta echipamentul si distractia tot aici, undeva in zona Cazinoului, pentru sambata, 6 august. Si tot sambata, Proconsul continua turul estival de concerte, la Mamaia. Alte oferte sunt adresate iubitorilor de fotbal pe plaja, care-i vor vedea in actiune pe Krypton, Flamingo Boys, Mandinga, Rica Raducanu, Gheorghe Gheorghiu, Aurelian Temisan si alte vedete autohtone care si-au anuntat participarea la "Cupa VIP la fotbal pe plaja". Competitia va incepe astazi pe plaja din fata hotelului "Central" si va dura doua zile. Vineri au loc calificarile si sambata, finalele, in cadrul celei de-a cincea editii a "Cupei VIP".

    EFORIE NORD. Circul International Columbia are reprezentatii pe Litoral. Turistii cazati in statiunea Eforie Nord pot urmari spectacolul incepand cu ora 20:30. Pretul unui bilet este de 100.000 de lei pentru adulti, copiii beneficiind de o reducere de 20.000 de lei, iar la loja costul unui bilet ajunge la 120.000 de lei. Din program fac parte numere de jonglerie, echilibristica, iluzionisti, saltatori in plasa elastica, acrobati si trapezisti.

    INSULA OVIDIU. O alternativa pentru turistii iubitori de plimbari pe apa ar fi o tura cu vaporasul pe Insula "Ovidiu". Restaurantul cu specific pescaresc sau rustic, precum si sezlongurile din zonele special amenajate pentru plaja sunt cateva modalitati de relaxare. Cei care dispun de sume mai mari de bani se pot caza la casutele de pe insula, avand toate serviciile incluse in pret. Plecarea spre insula se face de la Debarcaderul din zona Cazinoului, intre orele 12:00 si 23:30.
    ×
    Subiecte în articol: observator mamaia