x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Locuinte noi pentru militari

Locuinte noi pentru militari

de Iulia Barbu    |    Florina Zainescu    |    09 Sep 2005   •   00:00
Locuinte noi pentru militari

Ministerul Apararii Nationale (MApN) a demarat construirea Ansamblului Baneasa - Straulesti, care presupune ridicarea a 241 de locuinte pentru cadrele MApN. Militarii vor plati pentru aceste locuinte intre 30.000 si 120.000 de euro.

Proiectul-pilot face parte din "Programul de construire a locuintelor proprietate personala pentru angajatii Ministerului Apararii Nationale". La acest program au acces militarii angajati ai MApN, de la caporali la generali. Teodor Atanasiu, ministrul Apararii Nationale, a declarat: "Foarte multe cadre militare, impreuna cu familiile lor, locuiesc in spatii improprii. De aceea, am considerat ca este de datoria mea sa introduc rezolvarea acestei probleme printre prioritatile ministerului". Amplasamentul are o suprafata de 35.000 de metri patrati si este situat in Soseaua Straulesti numarul 58-60. Lucrarile pentru ansamblul Baneasa - Straulesti au fost demarate in cursul zilei de ieri. Proiectul prevede construirea a 241 de locuinte. Dintre acestea, 14 case sunt tip vila, 65 locuinte parter si 162 de apartamente si garsoniere. Termenul de finalizare a locuintelor este anul 2007. Firma "South Pacific Constructii" SRL Bucuresti este cea care va construi locuintele militarilor.

FARA CONTRAVALOARE. Militarii nu vor plati contravaloarea terenului pe care se vor realiza constructiile. Terenul pe care va fi ridicat complexul de locuinte se afla in proprietatea privata a statului. El se gaseste in administrarea Ministerului Apararii Nationale. Dezavantajul este ca proprietarul nu va putea instraina casa, atata vreme cat constructia este ridicata pe terenul statului. Atanasiu a declarat ca "este un parteneriat intre cadrele MApN, care vor finanta realizarea locuintelor proprii, Guvern, care a pus la dispozitie terenul, si Primaria Municipiului Bucuresti, care a inclus in programul de investitii pe acest an realizarea utilitatilor in zona respectiva".

CONDITII. Cu 30.000 de euro, cadrele MApN isi vor putea cumpara un apartament de doua camere. Pretul va fi ceva mai mare daca locuinta are in dotare si un garaj sau boxa. Vilele care sunt proiectate cu cinci camere vor avea doua etaje, mansarda, garaj si ceva teren in fata si vor costa 120.000 de euro. Banca Comerciala a Romaniei si coordonatorul de proiect au fost cei care au desemnat primii proprietari. Acestia au fost alesi in urma selectarii cererilor de locuinta primite de MApN.

×
Subiecte în articol: observator locuinţe