x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Maramureş: Şapte persoane au fost surprinse de avalanşe de mică intensitate

Maramureş: Şapte persoane au fost surprinse de avalanşe de mică intensitate

de Agerpres    |    10 Ian 2015   •   11:09

Şapte persoane care se aflau într-un camion ce transporta lemne au fost surprinse de trei avalanşe de mică intensitate, în apropierea localităţii Blidari. Acestea au reuşit să se salveze şi au apelat numărul 112.

Pompierii din cadrul ISU Maramureş şi reprezentanţii primăriei Baia Mare au ajuns în timp util la locul indicat de cele şapte persoane.

Consilierul primarului municipiului Baia Mare, Dan Bucă, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, că persoanele surprinse de avalanşă au fost salvate şi sunt în siguranţă.

De asemenea, potrivit Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române în judeţul Maramureş, pe DN18 Baia Sprie - Mara, între kilometrii 12 şi 38 traficul rutier se desfăşoară pe o bandă, alternativ, şi este restricţionat pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, din cauza căderilor abundente de zăpadă, care au fost urmate de o avalanşă la kilometrul 21+900 de metri.

Tot în judeţul Maramureş, pe DN1C Baia Mare - Cluj- Napoca, traficul rutier se desfăşoară cu dificultate din cauza poleiului care s-a depus pe partea carosabil. Pe DN18 în Pasul Gutâi o avalanşă a blocat şoseaua, drumarii acţionând fără încetare au reuşit să deblocheze traficul rutier. În Pasul Gutâi se circula în dimineaţa de sâmbătă, alternativ pe un singur sens.

Poliţia Rutieră Baia Mare a instituit o restricţie de circulaţie în zonă: autovehiculele de până în 3,5 tone sunt lăsate sa urce muntele, iar autovehiculele de mare tonaj sunt oprite în parcările de la ieşirea din localităţile Baia Sprie şi Mara.

Ninsorile abundente din judeţul Maramureş au dus la crearea unor situaţii de urgenţă şi pe DN19, în pasul Huta-Certeze, spre judeţul Satu Mare traficul rutier a fost blocat între judeţele Maramureş şi Satu Mare în noaptea de vineri spre sâmbătă timp de două ore.

Traficul rutier pe toate drumurile naţionale, judeţene şi comunale din judeţul Maramureş se desfăşoară în condiţii de iarnă.

×