x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marinar romăn, mort in naufragiu

Marinar romăn, mort in naufragiu

de Emilia Sava    |    11 Noi 2007   •   00:00
Marinar romăn, mort in naufragiu
Sursa foto: Emilia Sava/

Un pescador romănesc s-a scufundat ieri dimineaţă in Portul Midia, avănd patru marinari la bord. Trei dintre ei au fost salvaţi, dar căpitanul a decedat la spital in urma unui stop cardio-respirator.

Un pescador romănesc s-a scufundat ieri dimineaţă in Portul Midia, avănd patru marinari la bord. Trei dintre ei au fost salvaţi, dar căpitanul a decedat la spital in urma unui stop cardio-respirator.

Echipajul navei Yldirimlar 1, pavilion Romănia, a anunţat autorităţile că pluteşte in derivă in apropiere de digul de nord al Portului Midia şi că ia apă la bord, in jurul orei 6:45. Vasul s-a scufundat parţial 25 de minute mai tărziu. Cei patru marinari aflaţi la bord au incercat să se salveze cu o barcă pneumatică, insă aceasta s-a dezumflat. Oamenii au rămas in apa rece pănă la sosirea echipajelor de intervenţie. Salvarea a venit insă foarte greu din cauza văntului puternic şi a valurilor foarte inalte.

Autorităţile portuare au trimis in primă fază remorcherul Alexandria 5, insă acesta a fost nevoit să renunţe la operaţiune după ce s-a lovit de două ori de bancurile de nisip. Trei dintre membrii echipajului au fost recuperaţi in cele din urmă, insă căpitanul a rămas de negăsit. Echipa de pe remorcherul Expres 2000 l-a depistat intr-un final pe marinarul care incerca să inoate pentru a se salva. După mai multe incercări, el a fost urcat la bord şi adus la ţărm.

HIPOTERMIE. Căpitanul Adrian Ortensiu Melincovici a fost dus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa in stare de şoc hipotermic. Medicii au incercat să il salveze, insă nu au reuşit, pacientul decedănd in urma unui stop cardiorespirator. Potrivit cadrelor medicale, starea de sănătate a celorlalţi trei marinari este bună.

Din primele cercetări, autorităţile portuare spun că nava "Yldirimlar 1", pavilion Romănia, a inceput să se umple cu apă şi s-a scufundat la 300 de metri de digul de nord al Portului Midia. Incidentul de navigaţie a fost provocat de o defecţiune la motorul pescadorului pe care se aflau cei patru marinari romăni, dar şi de furtuna de pe mare. Cazul este anchetat de lucrătorii Serviciului Cercetare din cadrul Căpităniei Zonale Constanţa.

×
Subiecte în articol: observator