x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doi medici de la Spitalul ”Marius Nasta” le cereau pacienților săraci hainele de pe ei sau cuponul de pensie

Doi medici de la Spitalul ”Marius Nasta” le cereau pacienților săraci hainele de pe ei sau cuponul de pensie

de Redacția Jurnalul    |    21 Sep 2023   •   23:38
Doi medici de la Spitalul ”Marius Nasta” le cereau pacienților săraci hainele de pe ei sau cuponul de pensie

Doi medici vedetă au fost reținuți pentru 24 de ore în dosarul luării de mită de la Spitalul ”Marius Nasta”.

Potrivit Antena 3 CNN, Cristian Paleru şi Cornel Petreanu, doi dintre cei mai cunoscuţi doctori în chirurgie toracică de la Institutul ”Marius Nasta” au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Ei sunt acuzaţi că au luat mită zeci de mii de euro de la pacienţi, iar denunţul ar fi fost făcut, potrivit surselor Antena 3 CNN, chiar de directorul unităţii medicale, Beatrice Mahler.

Pe lângă cei doi medici, au mai fost reţinute încă două persoane, medici rezidenţi. Când au fost în control acasă la medicul Petreanu, poliţiştii au găsit suma de 50.000 de euro. 

Medicii cereau mită de la pacienţi pentru ca operațiile să fie făcute. Ulterior, sumele de bani erau împărțite şi cu alţi medici. 

Patru persoane au fost reţinute şi alte patru se află deja sub control judiciar. 

Cei doi medici vedetă de la Marius Nasta acuzaţi că luau mită aveau 15.000 de lei salariu. 

Doi dintre cei mai cunoscuţi medici în chirurgie toracică din România sunt acuzaţi că au luat mită de la pacienţi zeci de mii de euro şi chiar hainele de pe ei. Cele două cadre medicale aveau propria caracatiţă, formată din rezidenţi şi anestezişti. 

Doi dintre medicii vizaţi de anchetă sunt profesori universitari şi coordonatori ai Universităţii de medicină şi farmacie, unul dintre ei a ajuns până acolo încât ar fi cerut geaca unui pacient, pentru că acesta nu a avut bani de şpagă.

Procurorii au intrat pe fir anul trecut când un pacient a făcut un denunţ. În plus, anchetatorii au descoperit neconcordanţe mult prea mari între averi şi salarii, spun procurorii anticorupţie, care au pus microfoane în secţia de chirugie toracică. Cei doi chirurgi, împreună cu un medic specialist, trei anestezişti şi trei rezidenţi, aflaţi la început de carieră, au uitat de jurământul lui Hipocrate şi au luat bani de la pacienţi, spun anchetatorii. Surse Observator vorbesc despre o caracatiţă a şpăgii în spitalul Marius Nasta împărţită în două echipe. Detaliile din anchetă sunt scandaloase. Cristian Paleru şi-ar fi indexat şpaga o dată cu inflaţia. De la 5.000 de lei ar fi mărit mita la 6.000 de lei în ultimele luni. Cine nu avea bani, oferea cuponul de pensie ori haina de pe el.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

spaga medici

×