x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Michael Schumacher - ÎN STARE CRITICĂ, după accidentul de schi

Michael Schumacher - ÎN STARE CRITICĂ, după accidentul de schi

30 Dec 2013   •   08:25
Michael Schumacher - ÎN STARE CRITICĂ, după accidentul de schi

Fostul mare campion de Formula 1 Michael Schumacher, 44 de ani, este în stare critică după accidentul suferit la schi, duminică dimineaţă - au anunţat surse medicale, citate de presa internaţională.

Schumacher are traumatism cranian sever, era în comă în momentul în care a fost adus la spital şi a suferit o operaţie pe creier.

Fostul pilot s-a accidentat în timp ce schia împreună cu fiul său, în Alpii Francezi. Schumacher purta cască în momentul în care a căzut şi s-a lovit cu capul de o piatră. Informaţiile anterioare arătau că viaţa lui nu este în pericol. Se spune că el s-ar fi ridicat singur cupă căzătură şi s-ar fi plâns doar că este puţin zguduit.

După accident, Schumacher a fost transportat cu elicopterul la un spital apropiat, apoi a fost mutat la clinica universitară din Grenoble, internarea fiind înregistrată duminică, la ora 13:40.

"A suferit un traumatism cranian sever, fiind adus în comă, ceea ce a necesitat o intervenţie chirurgicală imediată. El rămâne în stare critică", se arată într-un anunţ al spitalului din Grenoble.

În lipsa altor amănunte, experţii presupun că intervenţia chirurgicală a fost necesară pentru a se reduce presiunea, după ce creierul pacientului începuse să se inflameze.

Soţia, Corinna, copiii şi fostul bossde la Ferrari, Jean Todt, se află lângă Schumacher. Tratamentul este supravegheat de profesorul Gerard Saillant, un prieten apropiat, specialist traumatisme ale creierului şi vertebrale.

După ce s-a retras prima oară din cusele de Formula 1, Schumacher a mai suferit un accident grav. În 2009, el s-a rănit la gât şi coloana vertebrală, într-un accident de motocicletă, în Spania. Germanul s-a refăcut repede şi, în 2010 a revenit în circuit şi a concurat timp de trei sezoane.

Piloţi de Formula 1 din întreaga lume s-au declarat şocaţi la aflarea veştii. Brazilianul Felipe Massa a postat pe Instagram o fotografie cu el şi cu Schumacher, căruia i-a transmis mesajul: "Mă rog la Dumnezeu să te aibă în pază, frate!"

×
Subiecte în articol: michael schumacher accident schi