x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Mircea Duşa, la Ziua Porţilor Deschise la MApN: România a fost un partener serios al NATO

Ministrul Mircea Duşa, la Ziua Porţilor Deschise la MApN: România a fost un partener serios al NATO

07 Apr 2013   •   13:33
Ministrul Mircea Duşa, la Ziua Porţilor Deschise la MApN: România a fost un partener serios al NATO
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat duminică, cu prilejul Zilei NATO, sărbătorită de armata română prin Ziua Porţilor Deschise la Ministerul Apărării Naţionale, că România a fost un partener serios încă din perioada de pre-aderare la acest organism internaţional, informează agerpres.ro.

Ministrul Apărării a subliniat faptul că prin aderarea României la NATO românii beneficiază de garanţia securităţii naţionale, iar armata de o mai bună instruire a soldaţilor, dar şi de aparatură modernă.

"Astăzi este Ziua NATO şi am încercat, în premieră, să sărbătorim această zi prin Ziua Porţilor Deschise la MApN. Armata este o instituţie pusă în slujba românilor, a cetăţenilor. Este instituţia care garantează securitatea naţională şi am dorit ca românii să cunoască cu ce se ocupă armata României, care sunt dotările acesteia. În anul 1994, România a fost primul stat din grupul ţărilor răsăritene care a semnat parteneriatul cu NATO şi după aceea, un demers lung până în anul 2004, când România a devenit membru NATO şi (...) a fost înălţat pentru prima dată drapelul României pe catargele care pun în evidenţă statele care fac parte din NATO. În această perioadă de timp, inclusiv în cea de pre-aderare, România a fost un partener serios, a participat în teatrele de operaţiuni din Kosovo, Irak şi apoi Afganistan, şi iată că datorită acestei seriozităţi astăzi beneficiem de trupe instruite şi de tehnică modernă. Facem astfel parte din cea mai serioasă organizaţie politico-militară, fapt care ne oferă securitatea naţională, NATO fiind un organ de apărare colectivă şi toate măsurile care se iau la NATO se iau în consens", a explicat Duşa.

În încheierea declaraţiei sale, ministrul Mircea Duşa şi-a exprimat speranţa ca evenimentul Ziua Porţilor Deschise la MApN să se organizeze pe viitor anual.

"Această acţiune la MApN este o premieră. Indiferent cine va fi la acest minister, sperăm ca această acţiune pe care noi o facem astăzi, legat de Ziua Porţilor Deschise, să rămână o permanenţă la Ministerul Apărării Naţionale", a conchis ministrul.

Bucureştenii sunt aşteptaţi duminică, până la ora 14.00, să viziteze standurile unităţilor militare care participă la eveniment - trustul de presă al Armatei, grupul sportiv al Armatei Steaua, biblioteca militară, muzeul de Istorie, precum şi clădiri ale Ministerului. Turul se încheie cu o expoziţie de tehnică militară, unde sunt autospeciale de comunicaţii sau chimice, precum şi de poliţie militară. 

×
Subiecte în articol: romania nato nato mircea dusa