x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Minus 11,5 grade Celsius, la Joseni

Minus 11,5 grade Celsius, la Joseni

de Sorin Anghel    |    02 Noi 2009   •   00:00

Mercurul termometrelor a coborât, azi dimineaţã, la Joseni, în Harghita, pânã la -11,5 grade Celsius, aceasta fiind cea mai scãzutã valoare înregistratã în judeţ, în aceast sezon. Şi la Miercurea Ciuc termometrele au arãtat -11°C.

Meteorologul de serviciu de la staţia meteo Miercurea Ciuc, Tanko Karoly, a declarat cã aceastã valoare s-a înregistrat la ora 5:30, dupã care a început sã creascã ajungând la ora 7:30 la -8°C.
Meteorologul a adãugat cã, în continuare, vremea va fi frumoasã în timpul zilei şi geroasã noaptea şi dimineaţa. Şi în celelalte localitãţi ale judeţului Harghita a fost frig. La Topliţa s-au înregistrat -10,6°C, la Bucin au fost -10,3°C, în vreme ce la Odorheiu Secuiesc mercurul a arãtat -6°C.

Locuitorii judeţului Harghita, supranumit şi "Mica Siberie" sau "Polul Frigului", sunt obişnuiţi cu astfel de temperaturi. Minima absolutã a lunii noiembrie s-a înregistrat în anul 1993 la Miercurea Ciuc, când termometrele au arãtat -28°C. Maxima absolutã a lunii noiembrie a fost consemnatã în 2004 tot la Miercurea Ciuc, când au fost 21°C.

×
Subiecte în articol: meteo