x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Miscoci, convins de vinovatia lui Munaf

Miscoci, convins de vinovatia lui Munaf

de Magda Colgiu    |    26 Aug 2005   •   00:00
Miscoci, convins de vinovatia lui Munaf

Sorin Miscoci, unul dintre jurnalistii romani sechestrati in Irak la sfarsitul lunii martie, este convins ca ghidul Mohammad Munaf este implicat in rapirea lor.

Sorin Miscoci, unul dintre jurnalistii romani sechestrati in Irak la sfarsitul lunii martie, este convins ca ghidul Mohammad Munaf a fost implicat in rapirea lor.

Declaratia operatorului de la Prima TV a fost facuta ieri, dupa doua ore si jumatate de audieri la Parchetul General. La ultima depozitie de martor in dosarul referitor la captivitatea sa si a celor doi colegi, Miscoci a precizat ca in perioada in care a fost ostatic nu si-a dat seama ca Munaf ar avea vreo legatura cu rapitorii.

CURIOZITATI. Avocatul lui, Cristian Sarbu, a declarat ca si saptamana viitoare clientul sau vrea sa-si lamureasca "niste curiozitati", astfel ca va mai veni la Parchetul Instantei Supreme, intrucat dosarul contine mai multe documente, unele clasificate, iar celelalte depuse la instanta, motiv pentru care nu au putut fi vazute. Dosarul rapirii jurnalistilor se afla la Curtea de Apel Bucuresti, unde miercuri a fost decisa prelungirea mandatului de arestare a lui Omar Hayssam. Ca urmare a contestatiei sirianului, dosarul va pleca la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

La scurt timp dupa eliberarea jurnalistilor romani, Ministerul Public sustinea ca, din audierea preliminara a suspectilor retinuti la Bagdad, a rezultat ca intreaga operatiune de rapire a jurnalistilor a fost initiata, infiintata si coordonata de catre Omar Hayssam si Mohammad Munaf.

SUNA OMAR
Procurorii l-au audiat, ieri, si pe prietenul jurnalistei Marie-Jeanne Ion. Marius P. a spus ca, inainte de a pleca la Bagdad, Marie-Jeanne i-a lasat mai multe numere de telefon, printre care cel al lui Dan Dumitru si al lui Omar Hayssam, pe care nu-l cunostea. Mesajul sms prin care Marie-Jeanne il anunta ca a fost rapita era: "Ne-au rapit. Nu e gluma. Suna Omar". Pentru a-i proteja pe jurnalisti, partea cu "Suna Omar" a sters-o.
×
Subiecte în articol: observator