x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Misterul absenţei lui Berceanu de la minister

Misterul absenţei lui Berceanu de la minister

de Daniela Ivan    |    Iulia Barbu    |    Elena Stan    |    03 Sep 2010   •   00:00

Fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu a lipsit de la predarea mandatului către succesoarea sa, Anca Boagiu. Berceanu şi-a adus brusc aminte de nişte analize medicale care nu suportă amânare şi a plecat din ţară. Însă, potrivit unor informaţii neoficiale, Berceanu ar fi plecat în mare viteză în străinătate împreună cu mâna sa dreaptă, Adrian Ionescu, director Proiecte Autostrăzi în Compania Naţională a Drumurilor (CNADNR), pentru a-şi închide un cont.

Adrian Ionescu nu a fost văzut prin minister, ceea ce a alimentat suspiciunile că ar fi plecat din ţără, aşa cum susţine deputatul PSD Cristian Rizea. "Berceanu este plecat în acest moment la Geneva, împreună cu Adrian Ionescu. Banca unde are Ionescu contul se numeşte Clarident Bank, are sediul în Geneva, este o bancă privată eleveţiană micuţă. Pe numele lui Adrian Ionescu este deschis un cont cu câteva zeci de milioane de euro. Nu mi se pare normal ca un bugetar să aibă atâţia bani şi trebuie întrebat de unde îi are", a declarat Cristian Rizea pentru Jurnalul Naţional. El a adăugat că în acest cont cotizau beneficiarii contractelor mari de lucrări publice pe mandatul lui Radu Berceanu.

Pe de altă parte, contactat telefonic, Adrian Ionescu susţine că este în ţără, dar confirmă că Radu Berceanu este plecat în străinătate, însă din motive medicale.
La Ministerul Transporturilor a fost astăzi zarvă mare. Noul ministru, Anca Boagiu, i-a chemat la ea, în prima sa zi la minister, pe fiecare secretar de stat şi director. Printre cei care au tremurat la uşă a fost şi Dorina Tiron, director general CNADNR, cea care a păstorit cea mai mare familie, cea de la drumuri. Despre cei 400 de angajaţi de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, înrudiţi între ei prin afaceri sau prin sânge, Jurnalul Naţional a scris în nenumărate rânduri. Cel mai recent articol a fost "Marea famiglie de la drumuri". Tiron a fost înlocuită de Daniela Drăghie, director fonduri ISPA, până în 2008.

×