x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Modalitatea de cumpărare a sediului PSD - pe agenda Comitetului Executiv Național

Modalitatea de cumpărare a sediului PSD - pe agenda Comitetului Executiv Național

04 Noi 2013   •   16:48
Modalitatea de cumpărare a sediului PSD - pe agenda Comitetului Executiv Național

Modalitatea de cumpărare a sediului PSD, în valoare de aproximativ 980.000 de euro, se va afla pe agenda Comitetului Executiv Național, care va avea loc înaintea Consiliului Național al formațiunii din 8 și 9 noiembrie, a declarat luni președintele executiv al social-democraților, Liviu Dragnea, informează agerpres.ro.

El a precizat că doar sediul central al PSD din Șoseaua Kiseleff va fi cumpărat, urmând ca terenul aferent să fie închiriat, pentru că este foarte scump.

"Vom cumpăra numai sediul. Și terenul dorim să îl închiriem, este foarte scump. Terenul aferent este foarte scump și ne interesează să achiziționăm sediul pe o perioada de mai mulți ani, cu rate lunare, iar terenul să îl închiriem. Nu vrem să facem credit, am avut discuție mai demult cu organizațiile noastre, n-am început aceste demersuri de cumpărare a sediului până n-am discutat și cu ei, pentru că nu avem fondurile astea în partid și nici nu vrem sa facem împrumut", a declarat Dragnea, la sediul PSD.

Potrivit acestuia, plata se va face din cotizațiile membrilor PSD, modalitatea de plată urmând să fie stabilită în perioada următoare.

"Deci există posibilitatea să plătim un avans de 10%, după care să fie o rată lunara, undeva la 20 și ceva de mii de euro. Și, la câteva sute de mii de membri de partid pe care îi avem, cred că putem să susținem, pentru că e important ca sediul să fie în proprietatea partidului. Am plătit foarte mult de-a lungul anilor pe chirie, chirii destul de mari, și avem aceasta oportunitate și vrem să o facem", a precizat Dragnea.

Liviu Dragnea a menționat că închirierea nu s-a negociat și a arătat că, oricum, va fi o chirie mult mai mică decât s-a plătit până acum pe sediu — în jur de 9.000 de euro pe lună pe tot imobilul.

"Mi se pare foarte mult. Și, decât să dăm 9.000 de euro chirie lunară, mai bine facem un efort și dăm 20 și ceva de mii de euro și îl cumpărăm. Transferul de proprietate se va realiza după ce plătim ultima rată. O să avem o discuție serioasă la CExN, va trebui să supunem și la vot, pentru că înseamnă și obligațiile fiecăruia dintre noi", a spus Dragnea.

În ceea ce privește colectarea cotizațiilor, el a spus că acest proces se derulează "binișor".

"Dar, având un obiectiv foarte clar, atunci cred că mobilizarea va fi de sută la sută. Vom merge și noi pe ideea 'la ei sunt banii dvs.'. La RA-APPS nu mai avem datorii, le-am achitat, a fost prima țintă a noastră din 2010 să ajungem la zi cu datoriile pe care le aveam la RA-APPS, pentru că asta ne mai lipsea să ne scoată RA-APPS-ul din sediu, ceea ce nu era imposibil", a mai spus liderul social-democrat.  

×
Subiecte în articol: sediu psd liviu dragnea