x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Morar se dezlantuie - Lot largit la DNA

Morar se dezlantuie - Lot largit la DNA

de Magda Colgiu    |    05 Mai 2006   •   00:00
Morar se dezlantuie - Lot largit la DNA

Adrian Streinu Cercel - directorul Spitalului de Boli Infectioase "Matei Bals", doctorul Serban Bradisteanu - sef de sectie la Spitalul de Urgenta Floreasca, alaturi de alte cadre medicale, dar si de fosti functionari in Ministerul Justitiei au fost pusi sub urmarire penala de procurorii DNA.

Dosarul in care sunt cercetati Streinu Cercel, Serban Bradisteanu, general doctor Dumitru Constantin - sef sectie la Spitalul Militar Central in 2001, Dumitru Emanuel Parausanu - sef serviciul medical independent la Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP), Irina Doina Protopescu - secretar general adjunct la Ministerul Justitiei in perioada 2001-2002, Daniela Nazdravan - consilier la Ministerul Justitiei si Florica Topologeanu - director economic al Ministerului Justitiei in 2001, priveste achizitiile de aparatura medicala de catre Administratia Nationala a Penitenciarelor. Conform procurorilor, prejudiciul adus statului se ridica la patru milioane de euro.

GIGI BECALI. Un alt nume rostit ieri in conferinta de presa desfasurata la DNA a fost cel al finantatorului echipei de fotbal Steaua. Morar a afirmat ca Gigi Becali este acuzat de evaziune fiscala in legatura cu salariile platite fotbalistilor de Clubul Steaua, prejudiciul cauzat fiind mai mare de un milion de euro. Seful DNA a precizat ca dosarul se afla in faza actelor premergatoare urmaririi penale si ca a fost primit recent de la un Parchet de sector din Bucuresti. Totodata, Morar a spus ca nu mai sunt alti finantatori de fotbal in atentia procurorilor anticoruptie.

PRIBOI.DNA il va cita la domiciliu pe fostul deputat PSD Ristea Priboi, pentru a fi audiat in dosarul privind o evaziune fiscala de 2,2 milioane de euro, in cazul in care acesta nu va fi de gasit urmand a se recurge la o alta procedura, a mai declarat ieri Morar.

Ristea Priboi, fost deputat PSD si fost ofiter in cadrul SIE, este invinuit de DNA de obtinerea ilegala a unor bunuri de la omul de afaceri craiovean Genica Boerica. Fata de Priboi - care nu se mai afla in Romania - procurorii au inceput urmarirea penala la inceputul lunii aprilie. Legatura dintre cei doi a fost pe larg comentata de presa din Craiova, care relata despre faptul ca politicianul, care era membru in consiliul de administratie al SIF Oltenia, ar fi fost de acord sa-i ofere lui Boerica o imputernicire pentru pachetul de actiuni pe care SIF-ul il detinea la o firma. Imputernicirea s-ar fi dat in conditii nelegale, Boerica (arestat pentru o frauda prin restituire ilegala de TVA in valoare de 135 miliarde de lei vechi - n.r.) primind astfel 71% din actiunile firmei Bahus si reusind sa obtina o decizie de vanzare a activelor acesteia. Prejudiciul a fost estimat la 80 de mili-arde de lei vechi.

CFR. Mihai Necolaiciuc - fost director general al CNFC CFR - si Traian Panait - fost secretar de stat in Ministerul Transporturilor - nu au scapat nici ei de urmarire penala. Ei sunt acuzati de abuz in serviciu contra intereselor publice, in legatura cu o frauda pe care ar fi comis-o, in valoare de peste 27 de milioane de euro.

MIHAILESCU, IN JUDECATA
Senatorul Serban Mihailescu va fi trimis in judecata. Procurorii DNA i-au prezentat fostului ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului materialul de urmarire penala in dosarul in care este cercetat pentru fapte de coruptie, in legatura cu obtinerea frauduloasa a 11 arme de vanatoare de la fostul sau consilier Fanel Pavalache. Procedural, acesta este ultimul pas inainte de trimiterea in judecata. Morar a precizat ca dosarul lui Mihailescu este unul din cele noua referitoare la fosti si actuali parlamentari finalizate de procurori in perioada octombrie 2005-aprilie 2006. Morar estimeaza ca intr-o luna alte doua nume mari vor ajunge in instanta. (Radu Crivat)
×
Subiecte în articol: observator morar