x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Karl Nehammer nu a vorbit despre Schengen sau România în discursul de la București

Karl Nehammer nu a vorbit despre Schengen sau România în discursul de la București

de Redacția Jurnalul    |    07 Mar 2024   •   13:15
Karl Nehammer nu a vorbit despre Schengen sau România în discursul de la București
Sursa foto: Hepta

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a vorbit, la Congresul PPE, despre migrație ilegală și despre necesitatea ca granițele externe să fie apărate, însă nu a spus nimic despre intrarea României în Spațiul Schengen.

Karl Nehammer a spus, la București, la Congresul PPE, că nu trebuie uitat faptul că Uniunea Europeană este cel mai de succes proiect de pace pe continent pentru sute de milioane de oameni.

El a vorbit despre „datoria” de a fi în această perioadă alături de Ucraina, invadată de Federația Rusă.

„Avem încă o dată război pe teritoriul european. Federația Rusă a atacat Ucraina și a fost corect ca Uniunea Europeană să stea alături de poporul ucrainean. Noi îi vom sprijini în continuare. Austria este un stat neutru, dar neutralitatea nu înseamnă să nu ai o opinie, să nu ai o poziție. Războiul este o crimă și sancțiunile sunt necesare, solidaritatea și asistența pentru Ucraina reprezintă o datorie, o datorie umană”, a declarat cancelarul Nehammer.

Acesta a vorbit despre anul 2024 care „va fi un an istoric”, cu multe alegeri.

„Noi trebuie să scăpăm de birocrație, astfel încât cercetarea și inovația să marcheze viitorul nostru, nu prohibiția și politicile. Dacă noi vrem să facem față politicilor mondiale, pentru că noi trebuie să exportăm, produsele noastre trebuie să poată fi cumpărate peste tot în lume, trebuie să impulsionăm producția. Noi, ca politicieni, trebuie să creăm condițiile pentru producție, pentru industrie, iar cei care doresc să producă să poată face acest lucru, să li se permită, să li se faciliteze activitatea, pentru că dezvoltarea este atât de importantă pentru UE”, a mai spus Karl Nehammer.

Nehammer, care se opune intrării României în Spațiul Schengen, nu a vorbit despre acest subiect la Congresul PPE. În schimb, a vorbit despre măsurile care ar trebui luate pentru a opri migrația ilegală.

„La aceste alegeri miza este mare. Vedem că în UE partidele se radicalizează atât cele de stânga, cât și cele de dreapta. Acest lucru nu este bun pentru Uniunea noastră, este datoria noastră să luăm în serios temerile și preocupările cetățenilor noștri. Trebuie să ne întrebăm noi, ca forță de centru-dreapta, ce putem să le oferim, cum putem să le dăm o lume mai bună? Prin politici credibile, arătându-le că noi suntem capabili să continuăm pe această cale, că luăm preocupările oamenilor în serios. De exemplu, migrația. Mai ales migrația ilegală. Nouă ne trebuie apărare la granițele externe. Colegul meu finlandez a spus: Finlanda este amenințată de migrația ilegală din Federația Rusă. Trebuie să luăm aceste preocupări în serios și trebuie să luăm în serios granițele externe și să oferim asistență la graniță. Acele granițe au nevoie de finanțare. Au nevoie de proceduri de azil rapide, rapid implementate și trebuie să ne asigurăm că cei care se află ilegal pe teritoriul UE sunt repatriați”, a precizat cancelarul Austriei.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: nehammer schengen ppe