x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicolae Ciucă, la Mausoleul de la Mărăşeşti: România modernă nu poate exista în afara civilizaţiei occidentale

Nicolae Ciucă, la Mausoleul de la Mărăşeşti: România modernă nu poate exista în afara civilizaţiei occidentale

de Redacția Jurnalul    |    06 Aug 2023   •   20:00
Nicolae Ciucă, la Mausoleul de la Mărăşeşti: România modernă nu poate exista în afara civilizaţiei occidentale

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, preşedinte al Partidului Naţional Liberal (PNL), a declarat, duminică, la Mausoleul de la Mărăşeşti, că România modernă nu poate exista în afara civilizaţiei occidentale şi că vor fi respinse tentativele interne sau externe de a îndepărta ţara noastră de aliaţii şi partenerii ei.

"Războiul este cea mai mare tragedie care se poate întâmpla unui popor. Din păcate, trăim într-o lume instabilă, în care războiul s-a reîntors ca instrument pentru acapararea de teritorii ale unui stat suveran, iar aceasta se întâmplă chiar la graniţa României. În istorie, războaiele nedrepte au fost în final pierdute. Imperialismul militar şi identitar, ideologiile totalitare de stânga sau de dreapta, mişcările politice autoritare nu au supravieţuit în faţa valorilor lumii libere. Democraţia liberală şi lupta pentru garantarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului au învins de fiecare dată. Ca stat membru al Uniunii Europene şi al Alianţei Nord Atlantice, România este de partea bună a istoriei. Alături de partenerii noştri, construim în fiecare zi viitorul democratic şi siguranţa economică a României", a afirmat Nicolae Ciucă, în discursul susţinut la evenimentul "Vrancea Eroică", organizat duminică la Mausoleul de la Mărăşeşti.

De asemenea, el a mai spus că va fi respinsă "orice tentativă internă sau externă" de a îndepărta România de partenerii şi aliaţii ei.

"Vom respinge orice tentativă internă sau externă de a ne deturna de pe calea hotărâtă de noi, de a îndepărta România de partenerii şi aliaţii ei. Vreau să fiu cât se poate de clar. România modernă nu poate exista în afara civilizaţiei occidentale. Valorile noastre, identitatea noastră naţională sunt parte a valorilor şi identităţii europene. Nu vom părăsi niciodată acest drum, pentru ca apartenenţa noastră la civilizaţia occidentală este destinul nostru istoric", a afirmat Ciucă.


Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a participat, duminică, la Mărăşeşti, alături de alte oficialităţi locale şi judeţene, la evenimentul "Vrancea Eroică" dedicat centenarului Mausoleului de la Mărăşeşti. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: nicolae ciuca mausoleu mărăşeşti