x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicolae Mischie, condamnat la patru ani de inchisoare

Nicolae Mischie, condamnat la patru ani de inchisoare

de Gabriela Mladin    |    13 Iul 2007   •   00:00
Nicolae Mischie, condamnat la patru ani de inchisoare
Sursa foto: DRAGOS ROBATZCHI/

Fostul baron de Gorj Nicolae Mischie a fost condamnat ieri la patru ani de inchisoare cu executare şi doi ani de pedeapsă complementară, prin interzicerea unor drepturi.

Fostul baron de Gorj Nicolae Mischie (foto) a fost condamnat ieri la patru ani de inchisoare cu executare şi doi ani de pedeapsă complementară, prin interzicerea unor drepturi. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj a fost obligat să-l despăgubească pe omul de afaceri Clement Mocanu cu 450.000 RON, valoarea unor lucrări efectuate la imobilele lui Mischie pentru a-i asigura afaceristului protecţia in judeţ.

Fostul baron de Gorj Nicolae Mischie a fost condamnat ieri la patru ani de inchisoare cu executare şi doi ani de pedeapsă complementară, prin interzicerea unor drepturi.

In urmă cu trei ani, Mischie a fost trimis in judecată de procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă şi luare de mită. Sentinţa de ieri nu este definitivă, ea poate fi atacată cu apel şi apoi cu recurs.

JURNALIŞTI VINOVAŢI. Judecătorul Mihai Pistol de la Tribunalul Gorj a fost cel care a dispus condamnarea fostului baron la inchisoare. Fostul baron de Gorj nu s-a prezentat la sentinţa de ieri, in sala de judecată aflăndu-se soţia acestuia. Aceasta consideră că singurii vinovaţi de cele intămplate soţului său sunt jurnaliştii. "Nu soţul meu este vinovat, ci jurnaliştii care au scris numai prostii despre el, au exagerat, iar procurorii au luat de bune toate cele relatate. Jurnaliştii ar fi trebuit să fie condamnaţi, nu Nicolae Mischie", a explicat Sanda Mischie, indignată de sentinţă.

Contactat telefonic, Mischie a declarat că sentinţa este incorectă şi ilegală, nu respectă probele din dosar şi este materializarea unei comenzi politice. Hotărărea judecătorilor de ieri nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel in termen de zece zile de la pronunţare. Apărătorul fostului baron, avocatul Nicolae Andrei, a declarat că va declanşa procedurile de apel, intrucăt sentinţa este una ilegală, avănd in vedere că apărarea lui Mischie nu a fost luată in calcul. De asemenea, inclusiv acuzatul a susţinut recent că instanţa nu l-a audiat la ultimul termen de judecată.

ACUZELE. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, fost lider al PSG Gorj, Nicolae Mischie a fost acuzat de trafic de influenţă şi de luare de mită, după ce omul de afaceri romăno-american Clement Mocanu s-a autodenunţat că i-a dat şpagă fostului baron de Gorj, constănd in lucrări de renovare la cele trei imobile deţinute de acesta, două in Gorj şi un apartament in Bucureşti. Şpaga cerută de Mischie omului de afaceri avea menirea de a-l proteja de controalele financiare ale instituţiilor statului şi acordarea de lucrări de construcţii din banii publici.

Nicolae Mischie a mai fost condamnat in urmă cu ceva timp definitiv şi irevocabil la un an de inchisoare cu suspendare in dosarul armei de vănătoare introdusă ilegal in ţară.

×