x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ninge în Masivul Bucegi, zăpadă pe Transalpina. Trafic închis pe sectorul Rânca-Obârşia Lotrului - Vezi LIVE cum ninge

Ninge în Masivul Bucegi, zăpadă pe Transalpina. Trafic închis pe sectorul Rânca-Obârşia Lotrului - Vezi LIVE cum ninge

21 Sep 2012   •   07:59
Ninge în Masivul Bucegi, zăpadă pe Transalpina. Trafic închis pe sectorul Rânca-Obârşia Lotrului - Vezi LIVE cum ninge

Un strat de zapada de aproximativ 12 centimetri s-a asternut in Masivul Bucegi, la peste 1.800 de metri altitudine. Zapada s-a asternut si pe Transalpina, facand practic imposibil traficul rutier, dupa cum a declarat Eugen Manescu, directorul sectiei Drumuri Nationale Valcea.

La Balea Lac, decorul este unul hibernal. Apa lacului inca nu a inghetat, dar drumarii ii avertizeaza pe turisti ca Transfagarasanul nu mai poate fi abordat pe bucata dintre Balea Cascada si Balea Lac.

Vezi LIVE, pe webcam jurnalul.ro cum e vremea la munte

Meteorologul de serviciu de la statia "Varful Omu", George Porancea, a declarat, astazi, pentru Agerpres, ca noaptea trecuta a fost lapovita, fenomen care ulterior s-a transformat in zapada. Pe tot parcursul noptii a nins in Masivul Bucegi, astfel ca stratul de zapada care s-a asternut masoara acum 10-12 centimetri, ajungand chiar si la o jumatate de metru in zonele in care a fost troienita.

In acest moment, pe munte, la altitudini mari, ninge linistit si este ceata. "Zapada s-a intarit si ninge in continuare linistit, in conditiile in care vantul bate cu o viteza de patru metri pe secunda", a precizat meteorologul de la statia "Varful Omu". De asemenea, mercurul din termometre arata o temperatura de minus 4,5 grade Celsius.

Zapada si gheata pe Transalpina

Zapada depusa in noaptea de joi spre vineri pe Transalpina face imposibil traficul rutier.

"Transalpina este efectiv inchisa pe sectorul Ranca-Obarsia Lotrului din cauza zapezii depusa ieri si in cursul noptii, fiind si portiuni cu gheata. Este complet nerecomandat conducatorilor auto sa se aventureze in zona. Chiar de acolo am venit astazi si pot spune ca am urcat greu si de la Novaci pana la Ranca. Se lucreaza insa pe Transalpina la parapetii de sprijin", a declarat Eugen Manescu, directorul sectiei Drumuri Nationale Valcea.

Transalpina, cunoscuta ca fiind soseaua situata la cea mai mare altitudine din Romania, peste 2100 de metri, leaga judetele Alba de Gorj, traversand nordul montan al judetului Valcea pe sectiunea cea mai spectaculoasa Obarsia Lotrului - Ranca.

De regula, Transalpina se inchide circulatiei auto de la 15 octombrie pana la 15 mai.

Strat de zapada de peste 30 cm in Masivul Fagaras

Grosimea stratului de zapada din Masivul Fagaras depasea in aceasta dimineata, pe alocuri, 30 de centimetri, in urma ninsorilor cazute in cursul noptii la altitudini mai mari de 2.000 de metri, insa circulatia pe Transfagarasan nu este afectata.

Potrivit reprezentantilor Sectiei Drumuri Nationale Pitesti, pe versantul sudic circulatia pe DN 7C - Transfagarasan se desfasoara in conditii de carosabil umed, dar zapada nu s-a depus pe sosea. Pe versantul nordic, in schimb, s-a depus in cursul noptii de joi spre vineri un strat de zapada de 10-15 centimetri, fiind nevoie de interventia utilajelor de la Sectia Drumuri Nationale Sibiu pentru curatarea soselei.

Transfagarasanul, care asigura legatura intre judetele Arges si Sibiu, este inchis oficial opt luni pe an, intre 1 noiembrie si 1 iulie, pe sectorul de drum cuprins intre kilometrul 104 (Piscu Negru - judetul Arges) si kilometrul 131 (Balea Cascada - judetul Sibiu), pe celelalte portiuni circulatia fiind permisa tot timpul anului.

×