x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Olanda, țara cu 5 milioane mai multe biciclete decât rezidenți, va plăti bicicliștii care fac naveta

Olanda, țara cu 5 milioane mai multe biciclete decât rezidenți, va plăti bicicliștii care fac naveta

21 Dec 2018   •   22:10
Olanda, țara cu 5 milioane mai multe biciclete decât rezidenți, va plăti bicicliștii care fac naveta

Cu 17 milioane de rezidenți și 23 de milioane de biciclete, Olanda deja are mai multe biciclete decât locuitori. Acum, vrea să încurajeze și mai mulți oameni să pedaleze, iar conform CNN, este dispusă să plătească.

Guvernul olandez a anunțat că va investi 345 de milioane de euro în infrastructură pentru a face încă 200.000 de oameni să se deplaseze cu bicicleta în următorii trei ani.

15 rute vor deveni „autostrăzi pentru bicicliști”, 25.000 de locuri de parcare pentru biciclete vor fi create și mai mult de 60 de locuri de stocare vor fi îmbunătățite, conform Ministerului Infrastructurii și Apelor.

„Ambiția mea este să mă asigur că oamenii pot ajunge ușor la muncă și școală, ori la prieteni și familie” a spus Stientje van Veldhoven, ministrul departamentului, care conduce proiectul.

Olandezii pedalează foarte mult. În 2016, peste un sfert din toate drumurile au fost făcute cu ajutorul bicicletei.

Însă, doar 25% dintre acele drumuri au fost pentru serviciu, comparativ cu cele 37 de procente pentru timpul liber. Restul au fost pentru școală, cumpărături și alte activități.

Conform ministrului, mai mult de jumătate din populația Olandei trăiește la mai puțin de 15 km de locul de muncă, iar una din două deplasări cu mașina sunt sub 7.5 km – o distanță care poate fi „parcursă ușor cu bicicleta”.

Olanda răsplătește cicliștii cu 0.19 euro pe kilometru.

×
Subiecte în articol: olanda transport