x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Omenirea trebuie să se pregătească pentru valuri mai intense de caniculă, avertizează ONU

Omenirea trebuie să se pregătească pentru valuri mai intense de caniculă, avertizează ONU

de Redacția Jurnalul    |    18 Iul 2023   •   22:00
Omenirea trebuie să se pregătească pentru valuri mai intense de caniculă, avertizează ONU
Sursa foto: Hepta

ONU a reamintit marţi că omenirea trebuie să se pregătească pentru valuri mai intense de caniculă şi le-a recomandat cetăţenilor să-şi elaboreze propriul ''plan de luptă'' pentru a înfrunta aceste temperaturi extreme diurne, dar şi nocturne, informează AFP.

''Astfel de fenomene vor continua să se intensifice, iar omenirea trebuie să se pregătească pentru valuri de caniculă mai intense'', a declarat John Nairn, expert în cadrul Organizaţiei Meteorologie Mondiale (OMM), un organism ONU, cu prilejul unei conferinţe de presă susţinute la Geneva.

''Fenomenul El Nino, confirmat recent, va amplifica apariţia şi intensitatea valurilor de cădură extremă'', a precizat el.

În America de Nord, Asia, Africa de Nord şi în bazinul mediteraneean, temperaturile vor depăşi 40 de grade Celsius mai multe zile în această săptămână.


Peste 60.000 de europeni au murit din cauza valurilor de caniculă de anul trecut, potrivit experţilor, în ciuda unui sistem de alertare printre cele mai bune din lume. În Italia, IFRC le telefonează vârstnicilor pentru a le verifica starea de sănătate, oferă apă de băut în Grecia şi creează adăposturi pentru cetăţenii afectaţi de incendiile de vegetaţie din insula spaniolă La Palma, a mai spus Saaristo, potrivit Reuters. 

 

×
Subiecte în articol: canicula ONU