x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Omu, cel mai bun prieten al omului

Omu, cel mai bun prieten al omului

de Cristinel C. Popa    |    11 Mar 2015   •   13:38
Omu, cel mai bun prieten al omului

Un câine de serviciu specializat în detectarea tutunului a fost din nou la înălţime! El şi-a făcut din nou datoria cu brio!

Poliţiştii de frontieră       din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier însoţiţi de inspectori vamali au descoperit cu ajutorul câinelui de serviciu Omu, într-un autoturism condus de un tânăr cu dublă cetaţenie, ascunse şi nedeclarate, peste 3.000 de ţigarete.

La sfarşitul săptămânii trecute, s-a prezentat la Vama Galaţi pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, A. N., în vârstă de 22 ani, cu dublă     cetăţenie, romană si moldoveană, conducând un autoturism marca Renault, înmatriculat în Bulgaria. Pe timpul controlului de frontieră, câinele de serviciu Omu, specializat în detectarea tutunului, a simţit prezenţa mirosului specific semn alând acest fapt poliţistului de frontieră. Astfel, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontiera şi inspectori vamali, a efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, în urma căruia au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, într-un locaş special amenajat în bara spate a autoturismului, 3.320 de ţigarete marca Winston, cu timbru de acciză de provenienţă moldoveană. Conform prevederilor legale a fost luată      măsura reţinerii ţigaretelor în valoare de 1.992 lei şi a autoturismului în valoare de 22.201 lei în vederea confiscării, iar A. N. a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

×