x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oprah Winfrey renunţă la emisiunea sa, după aproape 25 de ani de activitate

Oprah Winfrey renunţă la emisiunea sa, după aproape 25 de ani de activitate

20 Noi 2009   •   00:00
Oprah Winfrey renunţă la emisiunea sa, după aproape 25 de ani de activitate

Una dintre cele mai influente, dar şi mai bine plătite femei din televiziune, care în prezent realizează un show de succes la postul TV ABC (SUA), Winfrey va anunţa astăzi, oficial, că îşi va încheia emisiunea în septembrie 2011.



Reprezentanţii companiei de producţie a lui Winfrey, Harpo Inc, au declarat, astăzi, că anunţul oficial va fi făcut astăzi, în timpul programului de televiziune difuzat în direct din Chicago, şi că Oprah va vorbi despre motivele care au făcut-o să ia această decizie, după 25 de ani petrecuţi în faţa camerelor de luat vederi.

Este posibil ca ea să se mute la OWN (Oprah Winfrey Network), un joint-venture din Los Angeles ale cărui baze le-a pus alături de Discovery Communications Inc, odată ce contractul pentru "The Oprah Winfrey Show" va expira, în 2011. OWN va fi disponibil în mai mult de 70 de milioane de locuinţe.

Reprezentanţii Harpo au refuzat să comenteze dacă sau când o variantă a show-ului consacrat va fi difuzată pe OWN, a cărui lansare a fost amânată de mai multe ori în decursul acestui an, relatează Reuters, citată de Mediafax.

"The Oprah Winfrey Show", difuzat din Chicago pe postul ABC, în SUA, dar şi în mai bine de 140 alte ţări, este una dintre producţiile TV cu cele mai mari încasări din industrie. În SUA, este cel mai urmărit program de televiziune pe timpul zilei, cu o medie de 7,1 milioane de spectatori.

Winfrey, în vârstă de 55 de ani, este considerată unul dintre cei mai importanţi lideri de opinie din America, iar anul acesta s-a clasat pe locul 45 în topul Forbes al celor mai influenţi oameni din lume.

Ea l-a promovat în mod public pe Barack Obama în timpul campaniei electorale din 2008.

Actorul Tom Cruise, regretatul Michael Jackson şi cântăreaţa Whitney Houston sunt printre celebrităţile care au stat, au sărit sau şi-au deschis inima pe canapeaua emisiunii sale, din 1986 şi până în prezent.

Winfrey şi-a folosit show-ul şi pentru a lansa propria sa revistă, un club de carte care a tranformat autori în celebrităţi şi romane în bestselleruri, dar şi un canal de cablu TV, Oxygen, dedicat femeilor, abordând teme de lifestyle.

Decizia sa va afecta filiala CBS Television Distribution a CBS Corporation, care difuzează show-ul în diverse reţele, precum şi postul ABC, deţinut şi operat de Walt Disney Co.

"Avem un mare respect pentru Oprah şi nu îi dorim decât succes în viitoarele sale planuri. Noi ştim că orice va face va fi un imens succes. Ne bucurăm că vom lucra împreună în viitori câţiva ani, şi poate şi după aceea", au declarat reprezentanţii CBS TV Distribution.

×
Subiecte în articol: mass-media