x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oprescu aduce competiţiile de gimnastică la Bucureşti

Oprescu aduce competiţiile de gimnastică la Bucureşti

de Iulia Barbu    |    24 Oct 2011   •   11:29
Oprescu aduce competiţiile de gimnastică la Bucureşti

Pe odinea suplimentara de zi, consilierii ar trebui sa aprobe astazi hotararea privind organizarea competitiilor de gimnastica la Romexpo. Sorin Oprescu a precizat ca acest sport trebuie sustinut intrucat a dat lumii cele mai mari valori, mentionand ca suma alocata pentru acest proiect este de 2 miliarde de lei vechi.

Imprumut de 800 de milioane de euro

Inaintea sedintei de consiliu de azi, Sorin Oprescu a precizat proiectele pentru care ar dori sa ia imprumutul extern, respins de nenumarate ori de consiliu. De altfel, reprezentantii PDL i-au cerut editului Capitalei sa indice in mod clar pentru ce sunt necesare cele 800 de milioane de euro, suma prevazuta intr-un eventual credit extern.

Oprescu a spus ca o parte din bani vor fi folositi pentru finalizarea scarilor rulante, trotuarului si nodului intermodal de la Pasajul Basarab. Tot din banii imprumutati trebuie finalizat pasajul Mihai Bravu, traversarea Virtutii, strapungerea Ciurel. De altfel, edilul a precizat ca suma necesara exproprierilor pentru strapungerea Ciurel este in acest moment de zece ori mai mica. Vor incepe lucrarile la Pasajul subteran Berceni, va fi continuat sIi proiectul Splai – Dudesti, iar o parte din imprumut va fi folosit in cazul in care va mai creste pretul la gigacaloriei.

Centrul vechi - lucrari de 10 milioane de euro

In privinta lucrarilor din Centrul vechi al Capitalei, Oprescu a explicat ca mai sunt in santier 245 de metri, respectiv pe strada Selari si in Piata Sfantul Anton. Lucrarile din Centrul vechi s-au ridicat la suma de 10 milioane de euro.

×