x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oprescu: Se lucrează intens la pasajul Piaţa Presei Libere

Oprescu: Se lucrează intens la pasajul Piaţa Presei Libere

04 Aug 2014   •   16:05
Oprescu: Se lucrează intens la pasajul Piaţa Presei Libere

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat luni că se lucrează intens la pasajul Piaţa Presei Libere, la devierea reţelelor şi lărgiri de stradă.

"Lucrările continuă pe etape, astfel încât să se menţină fluenţa traficului. Îmi cer scuze pentru inconveniente, dar profităm de vacanţă ca să finalizăm lucrări importante pentru Bucureşti", a scris Oprescu pe Facebook.

El a precizat că s-au finalizat pereţii mulaţi şi zidurile de sprijin ale pasajului pe zona dinspre Fântana Mioriţa şi se lucrează la realizarea secţiunii corespunzătoare dalei de acoperire. Totodată, s-au finalizat pereţii mulaţi în zona din centrul intersecţiei şi la staţia de pompare a apelor uzate.

Potrivit lui Oprescu, s-a lărgit drumul pe Bulevardul Expoziţiei, s-a finalizat devierea reţelelor de gaze, s-au realizat în proporţie de 60% pereţii mulaţi pe direcţia Bulevardul Expoziţiei.

De asemenea, se lucrează la pereţii mulaţi pe zona dinspre şoseaua Kiseleff şi la realizarea reţelelor electrice, apă şi canal.

"La începutul lunii septembrie traficul pe zonele aflate în lucru urmează să fie deviat şi se va lucra în zonele aflate acum sub circulaţie pentru întregirea structurii pasajului", a anunţat edilul general.

Pasajul este amplasat la intersecţia a patru artere cu trafic ridicat - şos. Bucureşti-Ploieşti, şos. Kisseleff, bd. Mărăşti şi bd. Poligrafiei. Această intersecţie este traversată de volume mari de trafic (aproximativ 12.000 de vehicule pe oră), iar circulaţia este greoaie, cu numeroase abuteiaje.

Pasajul va fi realizat doar pe un singur sens, cel de intrare în Bucureşti de pe şoseaua Bucureşti-Ploieşti, având două ieşiri - una pe bulevardul Kiseleff şi alta pe bulevardul Mărăşti.

Lungimea aproximativa a pasajului este de 700 de metri. 

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu pasaj piata presei