x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ovidiu Branzan, la Poiana Mare

Ovidiu Branzan, la Poiana Mare

22 Sep 2004   •   00:00

Scandalul Poiana Mare pare departe de a lua sfarsit. Ministrul Sanatatii, Ovidiu Branzan, a revenit ieri in Dolj, pentru a reinspecta Spitalul de Neuropsihiatrie Poiana Mare.

CRISTIAN VASILCOIU

Vizita demnitarului survine recentelor relatari ale Jurnalului National, referitoare la tergiversarea anchetei declansate in cazul celor 21 de decese inregistrate, la inceputul anului, la Poiana Mare. Seful Serviciului Criminalistic al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a deplasat personal, saptamana trecuta, la Poiana Mare, pentru a relua ancheta. Decizia magistratului bucurestean survine solutiilor dispuse de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj, care hotarasera ca nici un cadru medical nu poate fi culpabilizat de moartea celor 21 de pacienti.

CONOTATII INTERNATIONALE. Reamintim ca scandalul Poiana Mare s-a iscat la inceputul anului si a survenit unei scrisori intocmite de mai multe cadre sanitare, care reclamau tratamentul inuman aplicat pacientilor, dar si infometarea acestora. Totodata, scrisoarea respectiva semnala ca saloanele sunt adevarate focare de infectie, iar bolnavii "sunt mancati de vii de paduchi si sobolani". Scandalul, ce a capatat conotatii internationale, fiind preluat de mass-media din intreaga Europa, s-a soldat cu demisia directorului Directiei de Sanatate Publica Dolj, Constantin Ecobici, dar si a directoarei Spitalului Poiana Mare, Florentina Pesa. De atunci, pe la Poiana Mare se tot perinda diverse comisii de ancheta, formate din specialisti ai Organizatiei Mondiale a Sanatatii si ai ONU.

×
Subiecte în articol: observator poiana poiana mare