x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pacanele, pacanele...

Pacanele, pacanele...

de Paul Ciurari    |    14 Aug 2012   •   17:05
Pacanele, pacanele...

Un tanar de 31 de ani din sustine ca a dat lovitura la "pacanele" si ca a castigat 500 de milioane de lei vechi. Cu toate astea, proprietarii salii de jocuri de noroc refuza sa-i plateasca acestuia baniii, subliniind ca acesta a castigat doar 1000 de lei noi. Suceveanul Cristian Bergheva se considera insa talharit si a facut reclamatie la politie si la Protectia Consumatorilor, in timp ce reprezentantii firmei acuzate spun ca-l vor da in judecata .

Sambata seara, dupa ce sustine ca ar fi castigat, Cristian Bergheva, de 31 de ani, a chemat politia pentru a constata ce s-a intamplat. Era impreuna cu mai multi prieteni de-ai sai si se bucurau ca au de incasat o suma mare de bani, numai ca firma respectiva nu a vrut sa plateasca. Cei de la sala de jocuri i-au spus ca de fapt a castigat doar 1000 de lei, insa Bergheva a sarit ca ars si a spus ca vrea toata suma scrisa pe ecran. "Eram in seara de sambata, pe la ora 9.00, si jucam la aparate. Am castigat 500 de milioane de lei vechi, dar ei nu vor sa-mi dea banii. Spun ca banii acestia nu sunt in aparat, ci numai 10 milioane de lei vechi, si ca aparatul e defect', a povestit Cristian Bergheva.

Suceveanul sustine ca sambata seara a bagat la aparatele respective nu mai putin de 75 de milioane de lei vechi si nu vrea sa auda nici in ruptul capului ca ar fi castigat doar 1000 de ron.
'Nu stiu daca o sa mai vad eu banii astia vreodata, dar ii dau in judecata. Am auzit ca au mai fost si alte cazuri prin tara, pe la Iasi, pe la Giurgiu, si tot asa, nu le-a mai dat nimeni nici un ban. Nu-i furt pe fata, e talharie la drumul mare', a mai spus Bergheva.

Cum tanarul a facut mai multe reclamatii pe la politie si la Protectia Consumatorilor, autoritatile statului au inceput sa faca verificari. La sala de jocuri au ajuns si cei de la metrologie, care au constatat ca aparatul functioneaza normal si ca acest castig de 1000 RON este cel dobandit de jucator in urma secventelor de joc. "Acea suma (n.a. 50000) nu e din urma jocului, e o reclama menita sa stimuleze jucatorul. E o chestie care era mai bine sa nu fie pentru ca deruteaza", ne-a declarat Gheorghe Hrituc, expert metrolog la SML Suceava.

Am reusit sa luam legatura si cu unul dintre reprezentatii salii de jocuri, care ne-a declarat ca dupa ce se vor termina toate verificarile, firma la care lucreaza intentioneaza sa-l actioneze pe Cristian Bergheva in judecata. Urmeaza ca asupra problemei sa se pronunte si cei de la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor. Acestia din urma vor face lumina in toata povestea si vor arata cine a avut dreptate.

×