x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Paranormala" de la OTV n-a prevăzut că DDD va lua amendă!

"Paranormala" de la OTV n-a prevăzut că DDD va lua amendă!

de Catalina Iancu    |    08 Apr 2010   •   00:00

"Teribila paranormală" Doina, prezentă în platoul DDD, n-a prevăzut că OTV va lua amendă chiar din cauza ei.



CNA a amendat, joi, cu 10.000 de lei postul OTV, pentru emisiunea "Dan Diaconescu Direct" din data de 11 martie, în care a fost invitată o femeie care a prezis că se va produce un cutremur în România. Ideea este că postul nu a prezentat şi un punct de vedere al autorităţilor în legătură cu posibilul seism.

Conform Consiliului Naţional al Audiovizualului în cadrul emisiunii "Dan Diaconescu Direct", difuzată de OTV în 11 martie, cu începere de la ora 23:05, a fost invitată în studio o femeie pe nume Doina, prezentată drept "paranormală". Ea declarat că prevede un cutremur în România, care se va produce "într-o zi de sărbătoare, noaptea".

C-o fi ziua, c-o fi noaptea, tot nu s-a aflat, cert este că Dan Diaconescu i-a cerut "paranormalei" să dea detalii despre cutremurul pe care ea spune că l-a anticipat, dar şi despre victime, pagube sau zone afectate.

Pe ecran au fost afişate titluri bombastice gen: "Teribila paranormală din Italia pe care am readus-o de urgenţă în România", "Întrebaţi-o pe paranormala Doina tot ce vreţi să aflaţi despre ceea ce va urma în România" şi "Am chemat-o de urgenţă pe teribila paranormală din Occident fiindcă a nimerit-o în cazul cutremurelor". N-au mai "nimerit-o" însă şi în ceea ce priveşte "pagubele colaterale", fiindcă Răsvan Popescu, preşedintele CNA, a declarat că postul tv "avea obligaţia să solicite şi o sursă oficială, respectiv Institutul de Fizică a Pământului".

Potrivit CNA, OTV a încălcat art. 83 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, prin urmare, Christian Mititelu, membru al Consiliului, a propus amendarea televiziunii cu 10.000 de lei. Cu alte cuvinte, "cutremurul" s-a produs doar în buzunarul patronilor care vor plăti amenda.

×
Subiecte în articol: mass-media