x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Parbrizul autocarului de campanie al PSD, lovit de bucăţi metalice dintr-o pasarelă

Parbrizul autocarului de campanie al PSD, lovit de bucăţi metalice dintr-o pasarelă

11 Noi 2008   •   00:00

Parbrizul autocarului de campanie al PSD a fost lovit de bucăţi metalice ale pasarelei CFR Baloteşti, fiind avariate şi alte autovehicule care s-au deplasat duminică seară pe DN1.



Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ilfov, poliţiştii care cercetează incidentul de duminică seară, în care a fost implicat autocarul de campanie al PSD, au identificat trei autovehicule care au circulat, în aceeaşi seară, pe DN1 dinspre Ploieşti către Bucureşti, şi care, în dreptul pasarelei CFR Baloteşti, au suferit avarii la parbrize, cauzate de bucăţi metalice din pasarelă, care atârnau spre sol.

"La piciorul pasarelei de pe sensul Ploieşti – Bucureşti, poliţiştii au găsit componente metalice care proveneau din rama metalică a plasei de protecţie a părţii carosabile, pietrele din infrastructura căii ferate reprezentând, pe acest sector de drum, un potenţial pericol"', se arată într-un comunicat al IPJ Ilfov.

Componentele metalice au fost ridicate de specialiştii din cadrul Institutului de Criminalistică, pentru efectuarea unei expertize traseologice – chimice.

Poliţiştii au reconstituit, marţi, traseul autocarului care îl transporta pe liderul PSD Mircea Geoană şi care a fost implicat, duminică, într-un incident soldat cu avarierea parbrizului, fiind făcute cercetări la locul incidentului, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Ilfov, Elena Bucur.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Ilfov a mai precizat că parbrizul autocarului urmează să fie scos pentru a fi făcută o expertiză care să stabilească exact cu ce a fost lovit.

Autocarul care îl transporta pe liderul PSD Mircea Geoană a fost implicat, duminică, într-un incident soldat cu avarierea parbrizului, luni, şoferul maşinii declarând că a fost un atac cu armă, iar vicepreşedintele partidului Gabriel Oprea afirmând că, după ce se va face constatarea, va fi luată o decizie.

Incidentul a avut loc în zona localităţii Otopeni, duminică seară, când liderul PSD Mircea Geoană, însoţit de jurnalişti, se întorcea dintr-o vizită electorală în judeţul Prahova.

Potrivit pasagerilor din maşină, la un moment dat, parbrizul a fost lovit în zona şoferului şi în zona oglinzii retrovizoare, fisurându-se, însă vehiculul nu a oprit. Liderul PSD a pus atunci incidentul pe seama unor copii care au aruncat cu pietre.

Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că a cerut Poliţiei expertiza balistică în legătură cu incidentul în care a fost implicat autocarul de campanie al PSD şi în care şoferului acestuia susţine că asupra sa s-a tras cu armă cu aer comprimat.

Purtătorul de cuvânt al IJP Ilfov, Elena Bucur, a declarat, luni, că asupra autocarului de campanie al partidului se efectuează o expertiză balistică, traseologică şi chimică, în acest caz fiind audiaţi şoferul şi persoanele aflate în autocar.
Mediafax

×
Subiecte în articol: romania psd