x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Parcul Natural Porţile de Fier, investiție de 800.000 lei

Parcul Natural Porţile de Fier, investiție de 800.000 lei

de Agerpres    |    16 Ian 2015   •   18:50
Parcul Natural Porţile de Fier, investiție de 800.000 lei

Administraţia Parcului Natural Porţile de Fier a investit aproximativ 800.000 lei în construcţia unei nave speciale destinată deplasării pe Dunăre a turiştilor, a declarat directorul Marian Jiplea.

Potrivit sursei citate, suma provine din fonduri europene atrase prin promovarea unui proiect al cărui obiectiv este amenajarea pe o platformă plutitoare a unui centru de vizitare compartimentat, în spaţiile construite organizându-se expoziţii permanente conţinând specii din flora şi fauna celor 13 arii protejate gestionate.

'Nava va fi construită la şantierul naval din Giurgiu. Ea va intra în dotarea noastră din toamna acestui an. Pe puntea principală vom avea o sală expunere biodiversitate, panouri cu informaţii despre speciile protejate existente în arealul parcului, despre habitatele protejate, naturalizări ale unor specii (plante şi animale) şi reproduceri la scară mică a unor situri naturale. De asemenea, va exista o sală expunere tradiţii, care va fi dotată cu panouri despre comunităţile locale existente, despre portul popular, despre obiceiurile tradiţionale şi principalele obiective culturale şi istorice din perimetrul de peste 115.666 hectare al Parcului Natural Porţile de Fier', a precizat Jiplea.

În context, el a mai arătat că pe puntea superioară a navei vor exista săli de conferinţe, de documentare, de expoziţii, de pregătire şi recondiţionare a exponatelor şi de cercetare şi monitorizare a întregului patrimoniu natural şi material al Parcului natural Porţile de Fier. 'Prin construcţia acestei nave plutitoare itinerante credem că numărul turiştilor în zona transfrontalieră a Dunării va creşte cu peste 50%. Anual în aria noastră protejată vin în sezonul estival peste 100.000 de persoane', a concluzionat Jiplea.

×