x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Parlamentul a respins OUG care amână dublarea alocațiilor

Parlamentul a respins OUG care amână dublarea alocațiilor

03 Iun 2020   •   14:35
Parlamentul a respins OUG care amână dublarea alocațiilor

Camera Deputaților a respins, miercuri, ordonanța de urgență a guvernului care amâna până la 1 august dublarea alocațiilor copiilor de la 150 la 300 de lei. Decizia a fost luată cu 209 voturi ”pentru”, trei ”împotrivă și 98 de abtineri.

 

”Având în vedere că săpt trecută și dl fost președinte al României Traian Băsescu avea o replică de genul că este criminal cel care crește veniturile pentru că oamenii cu banii se duc la alimentară, vezi Doamne mănâncă, considerăm că dreapta și-a cam prezentat poziția în ceea ce privește creșterea veniturilor în România”, a declarat în timpul dezbaterilor deputatul PSD Lia Olguța Vasilescu.

La rândul său, liderul deputaților liberali Florin Roman a spus că PNL va majora alocațiile.

”Haideți, nu mai blocați impozitarea pensiilor speciale și sigur că putem crește alocațiile și pensiile conf legii dacă și dvs veți fi de acord cu anularea pensiilor speciale. Românii vor putea să facă diferența între un PSD care susține pensiile speciale și un PSD care vrea să facă o chestiune populist, politic, demagogic. Vă vom forța să renunțați la frăția cu pensiile speciale”, a declarat Florin Roman.

Deputatul UDMR Csep Eva a anunțat că parlamentarii Uniunii se pronunță pentru respingerea ordonanței de urgență.

Comisia de muncă din Camera Deputaților a dat raport de respingere a ordonanței de urgență.

Și senatorii au votat, pe 3 februarie, tot pentru respingerea ordonanței de urgență. Legea urmează să fie trimisă, spre promulgare, președintelui Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, pe 14 ianuarie 2020, legea ce prevedea dublarea alocaţiei de stat pentru copii, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Mediafax

×
Subiecte în articol: alocatii camera deputatilor