x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pasajul Băneasa, sub "asediul" lucrărilor

Pasajul Băneasa, sub "asediul" lucrărilor

de Mara Raducanu    |    13 Oct 2009   •   00:00



Se iau câteva bucăţi de restricţii, lucrări la pasajul Baneasa, câţiva stropi de ploaie, o mare de maşini, ceva tamponări, câteva "caşchete", niscaiva nervi în trafic şi reţeta numită "aglomeraţie în trafic" vă iese de minune. Mai ales că este făcută după pofta aleşilor noştri, care de vreo doi ani se chinuie în zadar  să termine lucrările la pasajul Băneasa. Ghinion de neşansă! Pănă acum nu ne-am ales decât cu aglomeraţie şi cu tot soiul de interdicţii rutiere.

Luni. Ora 8.30 dimineaţa. Un început de săptămână "promiţător", mai ales după ce conducerea Ministerului Transporturilor  ne-a "fericit" cu câteva restricţii în traficul nostru cel de toate zilele! Imaginea din zona pasajului Băneasa - acolo unde muncitorii lucrează mai cu privirea, mai cu unealta - este una nici să mori, nici să trăieşti. Peisajul rutier ne este oarecum cunoscut. Aici se circulă cu viteza melcului, dincolo se mai pune o cărămidă, iar prin intersecţii poliţiştii încearcă (când se mai poate) să fluidizeze traficul. Deviate pe alte rute, mijloacele de transport din zonă ajung cu minute bune de întârziere. Asta fără să mai punem la socoteală şi ploaia care se încăpăţâneze parcă să vină dince ce în ce mai tare. "Aştept 301 de vreo jumătate de oră şi nu a venit nici până acum. Iar dacă te duci la capăt, o să vezi câte trei-patru autobuze care stau. Dar ce le pasă lor că noi aşteptăm ca proştii aici în ploaie?, comentează  în staţie o doamnă revoltată.


FIECARE CU CE POATE.
Ora 10.30. Pentru muncitorii care lucrează de "zor" la pasaj e o zi ca oricare alta. Îmi permit să-i întrerup puţin din câmpul muncii şi îi întreb  mai în glumă, mai în glumă, mai în serios  dacă în vreo  doi ani de zile e în sfârşit gata şi pasajul. "Ne facem şi noi treaba cum putem, domnişoară. Când suntem puşi, lucrăm. Da, de aglomerat a fost aglomerat astăzi , dar aşa e la noi. Ne-am obişnuit. Mai e şi ploaia asta...". La urma urmei, important e să treacă ziua, am adăuga noi!  

Cei care susţin că s-a circulat bine şi fără prea multe incidente în trafic  sunt poliţiştii. "Deşi în urma restricţiilor impuse pe  Bulevardul Autogării traficul a fost mai aglomerat, pe DN1 se circulă mai uşor, întrucât semaforul stă mai puţin pe culoarea roşie. Asta permite o mai bună fluidizare a traficului". 

×
Subiecte în articol: trafic