x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Paşaport pentru excelenţă

Paşaport pentru excelenţă

de Diana Scarlat    |    24 Mar 2011   •   16:56

Cei mai talentaţi copii care cunosc foarte bine limba engleză au acum ocazia să-şi petreacă vacanţa de vară la Oxford. Fundaţia Dan Voiculescu Pentru Dezvoltarea României a organizat un concurs la nivel naţional pentru elevi şi profesori, câştigătorii urmând să plece pentru două săptămâni la Oxford.

Peste 2.600 de elevi din toată ţara au intrat în cursa pentru o tabără de vară de două săptămâni la Oxford sau pentru unul dintre premiile

concursului de creativitate în limba engleză “Paşaport pentru excelenţă”. Concursul este organizat de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu Mirunette International Education, British Council şi Fischer International. Cei mai buni se vor califica pentru a doua probă a concursului, un eseu în limba engleză. Juriu va desemna, la finalul lunii aprilie, 20 de finalişti care vor participa la un interviu pentru desemnarea câştigătorilor, la Bucureşti, pe 30 aprilie şi 1 mai 2011.

Data de 22 martie 2011 a fost termenul limită de înscriere în concursul de limba engleză, organizat de Fundaţia Dan Voiculescu, în cadrul Olimpiadelor Creativităţii.  Până la această dată, 2.622 de elevi, cu vârsta între 12 şi 17 ani, din toate zonele ţării s-au înscris pe site-ul concursului, www.pasaportpentruexcelenta.ro cu o lucrare grafică sau cu o fotografie realizată de ei, reprezentativă pentru proverbul britanic “Learning is a treasure that will follow its owner everywhere”.

La fiecare etapă a concursului, cei mai buni elevi vor fi premiaţi. Astfel, pe data de 28 martie, odată cu lista copiilor care vor rămâne în concurs, vor fi anunţaţi şi cei care au realizat cele mai bune imagini sau fotografii şi cele mai reuşite prezentări în limba engleză ale imaginiilor alese. “Paşaport pentru excelenţă”  premiază şi profesorii. În concurs, mai multe cadre didactice din judeţe precum Giurgiu, Vrancea şi Timiş au fost propuse de peste 100 de elevi. Primii trei profesori cu cei mai mulţi elevi înscrişi în concurs, care vor pleca într-o tabără de două săptămâni în Anglia, în vara anului 2011, vor fi anunţaţi pe 28 martie.

“Pe site-ul www.pasaportpentruexcelenta.ro, cele mai multe accesări au venit din partea elevilor din Bucureşti, Timiş, Dolj şi Iaşi. În privinţa numărului de înscrieri, fruntaşe au fost judeţele Giurgiu, Bacău, Timişoara şi Bucureşti”, precizează organizatorii.

Concursul “Paşaport pentru excelenţă” este recomandat de cel mai popular curs de limba engleză la nivel European, English Today. Alte detalii despre concurs pe: www.fundatiadanvoiculescu.ro

×
Subiecte în articol: mass-media