x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Patinoarul din Poiana Braşov se mută la Bucureşti!

Patinoarul din Poiana Braşov se mută la Bucureşti!

de Istvan Deak    |    17 Sep 2013   •   15:49
Patinoarul din Poiana Braşov se mută la Bucureşti!

Preşedintele demisionar al Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, Tanczos Barna, a anunţat pe pagina sa de Facebook că, după întâlnirea de marţi cu ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, s-a ajuns la un consens privind mutarea patinoarului din Poiana Braşov la Bucureşti. „Am discutat şi despre situaţia patinoarului din Bucureşti (Mihai Flamaropol). Din păcate toată lumea a renunţat la el. Au anunţat răspicat că nu va fi finanţat. Se plănuieşte mutarea patinoarului din Poiana Braşov în Bucureşti, astfel s-ar rezolva cel puţin problema juniorilor din Bucureşti. Echipa de hochei seniori Steaua Bucureşti se află în negocieri avansate pentru o mutare la Târgu Mureş”, a notat Tanczos.

Construcţia patinoarului din Poiana Braşov a fost finalizată la începutul anului, cu ocazia Festivalului Olimpic al Tineretului European, găzduit de ţara noastră. El este acoperit cu o structură uşoară specială şi au fost amenajate tribune demontabile şi vestiare. Are 200 de locuri, iar investiţia a fost de 890.000 de euro. Pe acest patinoar s-au desfăşurat competiţiile de patinaj viteză pe pistă scurtă şi cele de patinaj artistic.

Proteste pentru gheaţă

Luni, antrenorul echipei Sportul Studenţesc Bucureşti anunţase că mai mulţi juniori de la hochei şi patinaj artistic vor participa, miercuri, începând cu ora 14:00, în faţa sediului Ministerului Tineretului şi Sportului, la un protest faţă de situaţia în care se află Patinoarul "Mihai Flamaropol", care nu mai are gheaţă din luna martie. „Miercuri, de la ora 14.00, în faţa ministerului facem un protest, dar numai echipele de copii şi juniori şi cei de la patinaj artistic, pentru că nu am putut să obţinem aprobarea să venim şi cu seniorii, pentru că nu e loc pe trotuar. Noi nu mai avem gheaţă din luna martie, iar de la patinoar s-au luat contoarele de curent şi au închis şi apa", a declarat, luni, agenţiei Mediafax, Ioan Martin, antrenor al echipei Sportul Studenţesc şi proprietar al clubului de juniori Husky.

Tanczos Barna l-a anunţat pe ministrul Bănicioiu că noul preşedintele al FRHG va fi ales tot din secuime. ”I-am spus domnului ministru că foarte probabil federaţia va avea un vicepreşedinte din Bucureşti sau Braşov, iar în biroul executiv vor fi reprezentanţi din Galaţi şi Bucureşti, dar federaţia va fi condusă în continuare din Ţinutul Secuiesc”, a încheiat Tanczos Barna. 

×