x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Percheziţii în Bucureşti şi alte patru judeţe: Sunt vizaţi membrii clanului "Marin", învinuiţi de spălare de bani, delapidare şi evaziune fiscală

Percheziţii în Bucureşti şi alte patru judeţe: Sunt vizaţi membrii clanului "Marin", învinuiţi de spălare de bani, delapidare şi evaziune fiscală

14 Iun 2012   •   06:01
Percheziţii în Bucureşti şi alte patru judeţe: Sunt vizaţi membrii clanului "Marin", învinuiţi de spălare de bani, delapidare şi evaziune fiscală

Procurorii DIICOT si politistii fac, in aceasta dimineata, 36 de perchezitii la sediile unor firme din Bucuresti, Buzau, Ilfov, Vrancea si Braila. Sunt vizati lideri si membri ai clanului "Marin" din municipiul Buzau acuzati de spalare de bani, delapidare si evaziune fiscala de opt milioane de lei, potrivit unui comunicat DIICOT.

Procurorii din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Buzau si Serviciul Teritorial Ploiesti au destructurat un grup infractional organizat, constituit din 19 persoane, specializat in delapidare cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani.

In urma celor 36 de perchezitii la sediile unor firme din Capitala si din judetele Buzau, Ilfov, Vrancea si Braila vor fi duse la audieri la sediul DIICOT 43 de persoane.

Liderii gruparii au fost identificati ca fiind membri ai clanului "Marin", din municipiul Buzau. Sub coordonarea acestora, membrii gruparii au folosit 17 societati comerciale pentru a obtine beneficii financiare substantiale, prin crearea de circuite comerciale si financiare fictive, avand drept scop sustragerea de la plata impozitelor si taxelor datorate bugetului de stat.

"Invinuitii au incasat in aceasta modalitate importante sume de bani de la adevaratii beneficiari - societati comerciale care, in baza facturilor fictive de achizitii metale feroase si neferoase, emise de firmele de tip fantoma controlate de catre invinuiti, au virat in contul societatilor furnizoare peste 52.000.000 lei", se arata in comunicatul de presa al DIICOT.

Banii astfel obtinuti au fost retrasi din conturi de catre membrii gruparii, in baza unor acte justificative false. Ulterior, banii au ajuns la liderii gruparii, care i-au folosit pentru achizitionarea de terenuri, imobile de locuit si autovehicule de lux, in valoare totala de aproximativ un milion de euro.

Prejudiciul produs bugetului de stat de catre gruparea infractionala a fost estimat la opt milioane de lei, reprezentand impozit pe profit.

×