x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pericolul din spitale. Maternitatea Giulești a fost închisă din cauza infecțiilor nosocomiale

Pericolul din spitale. Maternitatea Giulești a fost închisă din cauza infecțiilor nosocomiale

de Redacția Jurnalul    |    18 Sep 2024   •   16:15
Pericolul din spitale. Maternitatea Giulești a fost închisă din cauza infecțiilor nosocomiale

Infecțiile nosocomiale reprezintă un pericol uriaș pentru pacienți. De multe ori, aceștia pleacă acasă cu bacterii care le pun viața în pericol. Mai multe secții ale Maternității Giulești din Capitală au fos închise pentru igienizare, astfel că internările au fost sistate. Nașterile înainte de termen au fost suspendate timp de o săptămână. Este aceeaşi maternitate unde o femeie a murit în 2019 din cauza unei infecţii luate din spital.

Nașterile înainte de termen vor fi redirecționate către alte unități medicale după ce Secția de Terapie Intensivă pentru nou născuți se va închide.

Internările  vor fi sistate cel puțin o săptămână pentru igienizare, dar în prezent Secția de Terapie Intensivă funcționează. Vor fi tratați toți bebelușii. După ce vor fi externați, se vor sista internările.

Epidemiologul unității medicale a descoperit bacterii în rândul bebelușilor din Secția Normoponderal.

Potrivit cadrelor medicale, bebelușii nu au avut simptomatologie și au fost deja externați. Și acea secție a fost închisă circa o săptămână pentru igienizare.

Unitatea medicală a mai trecut în anul 2019 printr-un scandal, atunci când zeci de bebeluși au fost depistați cu stafilococul auriu, potrivit Antena3 CNN.

×