O persoana fizica a inaintat PICCJ o plangere penala sub aspectul comiterii infractiunii de fals material in inscrisuri oficiale, ca urmare a transmiterii de adrese contradictorii de Curtea Constitutionala catre Guvern, au precizat sursele citate.
In 2 august, Curtea Constitutionala (CC) a decis sa solicite relatii de la Guvern pentru lamurirea numarului de alegatori in baza caruia s-a organizat referendumul.
In comunicarea catre mass-media si in minuta Curtii s-au consemnat cele anuntate public, in timp ce Guvernului s-a transmis un alt mesaj.
Astfel, Curtea Constitutionala a revenit, luni, cu o adresa catre Guvern in care precizeaza ca a solicitat listele electorale permanente, actualizate conform Legii 3/2000 privind desfasurarea referendului si listele in baza carora s-a organizat consultarea populara din 29 iulie.
"Avand in vedere interpretarile diferite aparute in mass-media si in conferinta de presa a Guvernului Romaniei, care a avut loc in data de 3 august 2012, cu privire la datele solicitate Guvernului prin Adresa Curtii Constitutionale a Romaniei nr.5305 din 3 august 2012, Plenul Curtii Constitutionale revine cu o adresa precizatoare", se arata intr-un comunicat de presa de luni.
Confuzia privind solicitarea adresata Guvernului, in urma discutiilor Curtii Constitutionale din 2 august, s-ar fi produs din cauza unei comunicari facuta de un judecator al Curtii, care i-ar fi dictat unui magistrat asistent cererea catre Executiv, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.