x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poligon pentru pregătirea salvatorilor din Ucraina și România

Poligon pentru pregătirea salvatorilor din Ucraina și România

de Redacția Jurnalul    |    15 Mar 2023   •   00:15
Poligon pentru pregătirea salvatorilor din Ucraina și România
Sursa foto: IGSU

Un nou poligon de antrenament pentru pregătirea de specialitate a salvatorilor din România și Ucraina, finanțat de Uniunea Europeană, a fost inaugurat marți la Siret, în județul Suceava.

Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), acesta este al doilea centru de acest gen din țară, după cel inaugurat în luna ianuarie 2023 la Iași.

Noul centru va asigura pregătirea personalului care execută misiuni de cercetare și evaluare CBRN, stingere, acordare de prim ajutor calificat și descarcerare, căutare și salvare din medii ostile vieții, precum și altor structuri operative, pentru creșterea creșterea eficienței intervenției în situații de urgență.

Poligonul are în dotare mai multe utilaje și echipamente și urmează să fie dotat cu un detector de gaz, utilizat pentru măsurarea gazelor: oxigen, monoxid de carbon, monoxid de azot, dioxidul de azot sau dioxid de sulf.

Totodată, pentru îmbunătățirea capacității de răspuns a elicopterelor SMURD, a fost realizată o platformă heliportuară cu o suprafață de 400 mp, cu sisteme de balizaj care permit aterizarea pe timp de noapte, alimentare cu energie electrică și rezervor de combustibil, care permite alimentarea elicopterelor.

Conform DSU, investiția are o valoare de 27.191.642 lei și a fost finanțată de Uniunea Europeană.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: poligon salvatori ucraina Suceava