x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Beți și drogați la volan. Peste 700 de permise de conducere au fost reținute sâmbătă, dintre care 108 pentru consum de alcool

Beți și drogați la volan. Peste 700 de permise de conducere au fost reținute sâmbătă, dintre care 108 pentru consum de alcool

de Redacția Jurnalul    |    09 Iul 2023   •   17:00
Beți și drogați la volan. Peste 700 de permise de conducere au fost reținute sâmbătă, dintre care 108 pentru consum de alcool

Polițiștii au reținut sâmbătă peste 700 de permise de conducere, dintre care 108 pentru consum de alcool și 23 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise, anunță MAI.

Polițiștii și jandarmii au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 3.183 de situații de ordine publică, în timp ce pompierii au acționat pentru gestionarea a 1.499 situații de risc pentru cetățeni. Cele mai multe intervenții, respectiv 1.206, au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență. De asemenea, pompierii au acționat pentru stingerea a 58 de incendii și au efectuat 2 misiuni pentru descarcerare, transmite MAI.

Pompierii militari au salvat, în urma intervențiilor în situații de risc, șapte persoane. Totodată, personalul Inspectoratului General de Aviație a executat 31 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 29 de persoane aflate în situații de urgență.

La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 930 de posibile infracțiuni, aproximativ 28% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de sâmbătă, s-au dispus măsuri preventive pentru 29 de persoane.

Polițiștii și jandarmii au prins în flagrant 226 de autori de infracțiuni și au depistat 27 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Ca urmare a încălcării legislației rutiere, au fost retrase 310 certificate de înmatriculare și au fost reținute 722 permise de conducere, dintre care 108 pentru consum de alcool și 23 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

Polițiștii și jandarmii au aplicat 10.144 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 3,8 milioane de lei, iar pompierii, în urma celor 37 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, au aplicat 121 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 42.500 lei.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: politie permise conducere