x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţist condamnat, şef la Evidenţă

Poliţist condamnat, şef la Evidenţă

de Gabriela Mladin    |    20 Oct 2007   •   00:00

Un fost ofiţer de poliţie din Gorj, dat afară din Poliţie anul trecut, prin ordin al ministrului de Interne, şi condamnat la şase luni de inchisoare pentru fals, uz de fals şi inşelăciune, a ajuns şeful Serviciului Evidenţa Populaţiei Gorj. Cum se explică amnezia "cadrelor" din Interne?

Un fost ofiţer de poliţie din Gorj, condamnat la şase luni de inchisoare pentru fals, uz de fals şi inşelăciune, a ajuns şef pe intreg judeţul la Evidenţa Populaţiei. Doinel Popescu a fost dat afară din Poliţie anul trecut prin ordin al ministrului de Interne, insă a participat la concursul organizat de Autoritatea Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) pentru şef al Serviciului Evidenţă din cadrul Consiliului Judeţean Gorj. A promovat concursul, insă a ascuns faptul că a fost demis din poliţie.

Preşedintele ANFP, Joysef Birtalan, a aflat de la jurnalişti că fostul poliţist a fost condamnat şi demis din funcţie şi are de gănd să ceară anularea concursului in instanţa de judecată. Chiar dacă a fost reabilitat după scurgerea termenului legal - 2,6 luni de la condamnarea defini-tivă - fostul poliţist nu poate ascunde fapta pentru care a fost condamnat la şase luni de inchisoare, cu suspendarea executării. Condamnarea lui Doinel Popescu a rămas definitivă şi irevocabilă la 15 februarie 2005. Faptele pentru care a fost condamnat sunt comise in exerciţiul funcţiei pe care a avut-o şi sunt fapte săvărşite cu intenţie. Doinel Popescu a fost judecat pentru fals, uz de fals şi tentativă de inşelăciune, după ce in 2003 a participat la inscenarea unui accident cu scopul de a incasa poliţa de asigurare, in vederea efectuării reparaţiilor.

Intrebat de situaţia creată, Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, instituţie in subordinea căruia ar trebui să lucreze Doinel Popescu, a declarat că "dosarul a fost verificat la ANFP, nu noi am organizat concursul. Nu ştiu ce s-a intămplat acolo, cum s-au făcut verificările, dar noi nu mai putem face nimic".

×
Subiecte în articol: observator