x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pompierii români au ajuns în Franța, gata să lupte cu flăcările

Pompierii români au ajuns în Franța, gata să lupte cu flăcările

de Redacția Jurnalul    |    01 Iul 2024   •   16:45
Pompierii români au ajuns în Franța, gata să lupte cu flăcările
Sursa foto: IGSU

40 de pompieri români au sosit în sudul Franței, gata să lupte cu flăcările. Ei fac parte din modulul național specializat de stins incendii de pădure, trimis în Franța ca urmare a unui program.

Reprezentanții francezi au făcut un moment simbolic prin care a fost marcată predarea-primirea ștafetei între modulul din România și echipa de intervenție din Grecia care, în data de 30 iunie a.c., a încheiat programul de pre-poziționare într-o zonă adiacentă locației atribuite României.

Totodată, luni dimineață, pompierii români din comanda modulului au participat la ședința săptămânală organizată de omologii francezi, unde s-au analizat principalele riscuri de producere a incendiilor de pădure, stabilindu-se organizarea structurilor care asigură răspunsul în cazul producerii unor astfel de evenimente.

În același timp, ceilalți membri din cadrul contingentului au luat măsuri pentru restabilirea capacității operaționale a modului (pregătirea echipamentelor și materialelor, alimentarea cu carburant și substanțe de stingere).

Pentru ziua în curs, reprezentanții pompierilor francezi vor prezenta celor români organizarea departamentului, specificul zonei de intervenție și capacitățile de intervenție.

În perioada 1 - 31 iulie 2024, Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, participă cu un modul național specializat de stins incendii de pădure la un program de pre-poziționare, organizat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar - DG ECHO, în vederea consolidării rezilienței autorităților franceze în gestionarea acestui tip de risc.

Scopul programului vizează reducerea timpului de răspuns în cazul producerii incendiilor de pădure, eficientizarea activității de pregătire a modulelor de intervenție aparținând statelor membre, precum și îmbunătățirea interoperabilității între forțele participante.

Activarea si operaționalizarea modulului specializat de stins incendii de pădure se realizează pentru executarea misiunilor specifice de monitorizare și stingere a focarelor de pe teritoriul Franței, în locațiile stabilite de partenerii francezi.

Schimbarea efectivelor se va realiza în data de 16 iulie, urmând ca alți 40 de pompieri să înlocuiască personalul.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: pompieri români franta