x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta: Nu ştiu dacă eutanasierea câinilor e cea mai bună soluţie

Ponta: Nu ştiu dacă eutanasierea câinilor e cea mai bună soluţie

11 Sep 2013   •   13:53
Ponta: Nu ştiu dacă eutanasierea câinilor e cea mai bună soluţie
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Premierul Ponta a declarat miercuri că nu ştie dacă legea adoptată de Parlament privind eutanasierea câinilor fără stăpân e soluţia cea mai bună, dar este evident că între viaţa unui câine şi cea a unui om trebuia aleasă cea din urmă, legea prevăzând şi adopţia sau ţinerea în adăposturi a câinilor. "S-a adoptat în Parlament Legea privind câinii fără stăpân. Nu ştiu dacă e soluţia cea mai bună. Ştiu un singur lucru: că, evident, trebuia luată o decizie, că, evident, între un copil sau viaţa unui om şi câini trebuie să alegem viaţa oamenilor şi că locul câinilor nu e pe stradă", a spus miercuri Ponta, la începutul şedinţei de Guvern.

Şeful Guvernului a precizat că proiectul de lege adoptat prevede şi variantele adăposturilor şi al adopţiei câinilor, iar într-un termen rezonabil fenomenul ar putea fi redus la nişte limite acceptabile.

Legea care permite eutanasierea câinilor fără stăpân care nu sunt adoptaţi sau revendicaţi în 14 zile lucrătoare de când ajung în adăposturi a trecut, marţi, de votul final al Camerei Deputaţilor, forul decizional în privinţa acestui proiect.

×
Subiecte în articol: maidanezi eutanasiere lege Victor Ponta