x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Postul public de radio nu are nevoie de un compartiment pentru informaţii secrete

Postul public de radio nu are nevoie de un compartiment pentru informaţii secrete

08 Iun 2009   •   00:00

Comitetul Director al Societăţii Române de Radiodifuziune, în conformitate cu prevederile Legii nr. 41/1994, a propus Consiliului de Administraţie modificarea structurii organizatorice a instituţiei, în sensul înfiinţării unui compartiment pentru gestionarea informaţiilor clasificate, în baza Legii 182/2002 şi a Hotărârii CSAT nr. 031 din 12.03.2009.



În şedinţa din data de 5 iunie 2009, Consiliul de Administraţie al SRR, considerând că documentaţia prezentată este insuficientă, a solicitat juriştilor instituţiei o documentare suplimentară privind obligaţiile legale ale SRR ce derivă din Legea 182/2002, precum şi în privinţa categoriilor de documente ce intră sub incidenţa legii, şi a hotărât să solicite puncte de vedere în acest sens de la Comisiile de Cultură şi Juridice ale Parlamentului, precum şi de la Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, în această chestiune. Consiliul de Administraţie va rediscuta solicitarea CSAT după primirea documentaţiei şi a punctelor de vedere solicitate.

În ceea ce priveşte poziţia Preşedintelui director general Maria ţoghină, aceasta a declarat în cadrul şedinţei că  nu votează la acest punct de pe ordinea de zi deoarece, încă de la preluarea mandatului, deşi a fost înştiinţată de catre unul dintre consilierii sai  cu privire la obligativitatea înfiinţării  acestui compartiment, a considerat că acesta nu ar fi oportun într-o instituţie de presă precum Radioul Public, în care nu sunt gestionate documente clasificate într-un volum care să justifice înfiinţarea compartimentului respectiv.
Preşedintele SRR a mai adăugat că subiectul a ajuns în atenţia Consiliului de Administraţie ca urmare a hotărârii CSAT nr. 031 din 12.03.2009.

În ceea ce priveşte solicitarea documentaţiei suplimentare şi a punctelor de vedere de la comisiile parlamentare, acestea au întrunit majoritatea voturilor, inclusiv pe cel al preşedintelui director general.

Serviciul Comunicare SRR

×
Subiecte în articol: mass-media