x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Povestea de dragoste dintre Mioara și Petre Roman și cauza rupturii dintre cei doi

Povestea de dragoste dintre Mioara și Petre Roman și cauza rupturii dintre cei doi

de Redacția Jurnalul    |    24 Feb 2024   •   14:20
Povestea de dragoste dintre Mioara și Petre Roman și cauza rupturii dintre cei doi

Mioara Roman și Petre Roman, fostul prim-ministru al României, au format unul dintre cele mai longevive cupluri din lumea politică. Până la divorțul din 2007, căsătoria lor, derulată pe parcursul a 34 de ani, a fost privită ca un exemplu de stabilitate și dragoste. Mioara Roman s-a stins din viață, în noaptea de joi spre vineri, la vârsta de 83 de ani, la azilul din Snagov unde era internată de câteva luni.

Pentru Mioara Roman, fostul premier a fost mai mult decât un partener de viață. El a fost iubirea vieții ei și bărbatul care a maturizat-o. Cu toate că a mai fost căsătorită înainte de Petre Roman, Mioara Roman recunoaștea că nicio altă relație nu s-a comparat cu cea alături de fostul prim-ministru.

Cu toate acestea, în anul 2007, povestea lor de dragoste s-a transformat într-un episod dureros – cel al despărțirii. Fostul prim-ministru și Mioara Roman au decis să pună capăt căsniciei lor, din cauza apariției unei alte femei în viața lui Petre Roman. Este vorba despre Silvia, actuala lui soție.

De altfel, Petre Roman a recunoscut că nu Mioara Roman este vinovată pentru destrămarea căsniciei lor, ci el însuși. Fostul premier s-a îndrăgostit de Silvia și a decis să pună punct căsniciei pe care o avea alături de mama fiicei sale, chiar dacă aceasta din urmă îl iubea necondiționat și spera să își petreacă întreaga viață alături de el.

Deși erau divorțați, Mioara și Petre Roman au rămas amândoi recunoscători pentru ceea ce au trăit împreună.

După vestea tragică a morții fostei sale soții, fostul premier și-a exprimat profundul regret și admirația pentru Mioara Roman, pe care a descris-o drept un om puternic și deosebit.

„Îmi pare foarte rău, îmi pare foarte rău că s-a dus dintre noi, dar în acelaşi timp o lungă perioadă de timp s-a luptat cu o boală grea şi a facut-o cu personalitatea pe care i-o cunosc foarte bine. Un om puternic, un om foarte inteligent, foarte pregătită, o persoană foarte cultă, a făcut mult bine în viaţa ei, a oferit sprijin oricui i-a cerut. Cred că a fost un profesor absolut remarcabil şi sunt convins că sunt foarte mulţi oameni tineri, nu numai, dar în special tineri care au deprins foarte multe lucruri de la ea şi lucruri cu care merg în viaţă mai bine, mai cu...rezultate mai bune pentru ei. Acum cred că îi e mai uşor pentru că a fost greu cât s-a luptat cu boala şi sunt sigur că Dumnezeu a venit sa o ia, s-o odihnească fiindcă merită în modul cel mai deplin", a declarat Petre Roman.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: petre roman mioara roman